Toerclub Stompwijk

fruitcorso

Afgelopen zondag was het ondanks de vakantietijd nog aardig druk bij de start. Zo’n 54 fietsers vertrokken om half 9 voor hun rit.

Voor de A en B stond een nieuwe koffietent op de kalender; Maribu Beach in Hoek van Holland. We hebben deze in de winter al eens uitgeprobeerd en zaten toen lekker binnen bij de haard. Nu gingen we dus met z’n allen in de zomer. Het was er gelukkig ook echt weer voor. Met de A1 maakten we er een mooie strandroute van. Eerst door de Vlietlanden en daarna bij Meijendel de duinen in. Bij Scheveningen gingen we weer over het vernieuwde vrij-liggende fietspad over de boulevard en na Kijkduin over het fietspad op de duinen met uitzicht op o.a. de Zandmotor. Nadeel daarvan is wel dat je geen beschutting hebt tegen de matige zuidwestenwind. Vanaf Monster reden we dus weer achter de duinen, voorbij de koffietent van ’s Gravenzande, naar de Hoek. We hadden er ook weer een debutant bij, dus daarmee kwam de groep op 13 man, waarvoor nog ruimte genoeg was in de serre. Het was nog niet druk op het strand, dus het personeel moest ook nog even op gang komen. Kennelijk zit de gemiddelde strandgast om half 11 nog niet aan de koffie, maar de bediening wel. Na de B arriveerde ook de A3 (12 man) en na een tijdje een kleine A2, maar toen gingen wij al weer op pad langs de Nieuwe Waterweg. Via Maassluis en Midden Delfland arriveerden we na zo’n 100 km weer in Stompwijk

Arno van Rijn

 Ook de B vertrok naar Hoek van Holland. Een zonnige ochtend met weinig wind. Jaap de Jong was nog afwezig echter Wim Vergeer was weer present. We reden via het Duinwaterpad naar Leidschendam waar Jan Luiten aanhaakte. Aldus waren we met z’n 8-en (7 mannen/1 vrouw). Na Scheveningen doken we de duinen in tot aan de Zeekant in Hoek van Holland toe. De koffiestop, in de strandtent “Maribu”, was absoluut een reis van 43 km waard. De A1 zat (in de serre) al aan de koffie en cola, wij en de na ons komende A2 en A3 namen plaats buiten op het terras. Leo van Santen maakte van de gelegenheid gebruik om kennis te maken met de zee. Hij deed zijn schoenen en sokken uit en stoof even de zee in! De koffie en de appelgebak smaakten prima. De terugreis ging via het Westland waar we een stukje van het varend Corso beleefden. Bij een van de bruggetjes hadden we geluk, er passeerden net enkele prijswinnende boten (met Westlands fruit, prachtige bloemen en nog mooiere vrouwen). Vanaf de boten klonk luide muziek, voor elk wat wils. Fantastisch om te zien en te horen. Wat je al niet meemaakt bij de Toerclub Stompwijk. Terug in Stompwijk stond de teller op 86 km, thuis in Leiden op 110 km.

Hans Heemskerk

 De C-groepen

Voor de 2e keer dit seizoen staat Nieuwveen op de kalender. Gingen we 22 juni nog naar de “Sfeerstal”, nu stonden de bekende sluisjes op het programma.

Dan moet je wel even nadenken welke route we nu gaan nemen. Met zijn 9en ging het nu dan richting Boskoop, via De Bent naar Hazerswoude-dorp en door de Loethe naar het mooie stukje langs de Otweg. Dan is het een makkelijke weg, alsmaar het water volgen! Bij de hefbrug reed Fried met zijn groepje (7) er net overheen. Het is weer een mooie zonnige dag en we stoppen af en toe voor een drink moment. Bij Ter Aar de brug over en gaat het rap naar de koffietent.

Het was er nog rustig, alleen de C2 zaten er en we werden vlot voorzien van de koffie met speculaasje! Nee voor de C1 geen Appelgebak! Terug de favoriete route over de sluisjes naar Bilderdam en Leimuiden. En via Woubrugge, Heijmanswetering naar de Lagewaard en de Koudekerkse brug over. Toen kon Jolanda afhaken en bij de Broekweg de Zoetermeerders. Om 12.30 uur werd ik thuis gebracht met 65 km. Weer een mooie en gezellige fietsdag achter de rug!

Annie van Rijn