Toerclub Stompwijk

Toernieuws Toerclub Stompwijk

De zondagtocht kende deze keer vele wegblijvers. Enerzijds omdat er voor de A-groepen op zaterdag al de Mergellandroute op het programma had gestaan en anderzijds vanwege de sombere weersvoorspelling. Ook lopen de vakanties natuurlijk nog even door. De A1 was met z’n 5-en (4 man/1 vrouw), de A2 met z’n 6-en en de A3/B vormden, met z’n 7-en (5 mannen/ 2 vrouwen) één groep. De C-groepen waren (ongeveer) met z’n 13-en.

De Ronde Venentocht kende op de heenreis naar de koffiestop het voordeel van de harde voordewind. We wilden ook weer vroeg thuis zijn, dus kozen we voor een korte, maar mooie, route. Met de hulp van de wind hebben we waarschijnlijk de hoogste gemiddelde snelheid ever voor de B behaald. Zodoende stapten wij al om kwart voor 10 (na 33 km) het gezellige café bij de sluisjes binnen. In het café staat een uit de jaren 60 daterende jukebox, mechanisch werkend met vinyl singles. Op onze vraag “doet hij het nog?” werd hij ingeschakeld en koos Mieke een aantal mooie nummers. De koffie met de traditionele speculaasjes pasten precies bij de nostalgische muziek. Na ons arriveerden de A-groepen zodat het nog volle bak werd. Na de pauze was het op de terugreis stoempen tegen de elementen in. De harde tegenwind beproefde ons, echter de regen bleef behoudens een paar spetters weg. Al met al, met dank aan de A3-rijd(st)ers, een prima fietszondag die alles in zich had. Ja, was u nou maar meegegaan! Om 11.50 uur weer thuis in Leiden met 75 km op de teller.

Hans Heemskerk

2x de aarde rondgereden

In de clubrit van vorige zondag heeft Nico Fakkel (van de A3) voor de tweede maal de aarde rondgereden. Dus (cumulatief) in totaal 80.150 clubkilometers. De eerste maal was op zaterdag 23 september 2007. Cees van der Werf (A3) en mijn persoon staan op 62.000 km, dus op 1,5 ronde. Ik houd, sinds 1995, de ritten op de computer bij.

Hans Heemskerk

Afgelopen zaterdag maakte een 6-tal leden weer het jaarlijkse uitstapje naar Limburg voor de Mergellandroute. De groep bestond deze keer louter uit rijders van de A1. Jammer dat er niet ook een groepje A3/A2 was, want ook voor hen is het een erg leuke tocht en een klein beetje uitdaging op z’n tijd mag toch best? We verzamelden in Urmond bij het Van der Valk hotel en omdat er nog een buitje viel begonnen we eerst maar met een bakkie koffie. In het hotel waren ook 4 profploegen uit de Eneco-tour gehuisvest. O.a. Garmin en Astana waren duidelijk te herkennen aan hun teambussen en -auto’s op de parkeerplaats. Het ontbijt stond al voor hen gereed en in onze fietskleding hadden we zo aan kunnen schuiven. Toen het droog werd stapten we om 9.00u alsnog op de fiets richting de route. Al snel brak ook de zon door en konden de jasjes uit.

De eerste klimmetjes zoals de Kuitenbergweg en de Bemelerberg zijn nog niet zo steil en gelden als lekker opwarmertje richting de koffie in Mheer. Daar smaakte de Limburgse vlaai weer zo uitstekend als je alleen in Limburg kunt krijgen. Speciaal daarvoor al zou je een keer zo’n rit moeten rijden. Daarna volgden de bekendere klimmen als de Camerig, Eyserbosweg en Keutenberg. Op de Camerig passeerde ook net de etappe van de Eneco-tour en moesten we even wachten voor de profs. Op het terras in Sibbe genoten we van de soep met een broodje terwijl een buitje neerkletterde op het zonnescherm boven ons. Dat was zeer goed getimed, want toen we weer vertrokken was het al weer droog. Er restte nog een paar klimmetjes rond Valkenburg, waarna we weer noordwaarts gingen en rond 5u terug bij de auto kwamen. Het was weer een zeer geslaagde dag. Het weer viel erg mee en de omgeving was zoals altijd prachtig. Volgend jaar gaan we dus weer!

Arno van Rijn

Zondagochtend: het was wat twijfelachtig, ga ik wel, of ga ik niet? Nu net 3 weken vakantie achter de rug, dus ik ga wél! We stonden met 11 man/vrouw aan de start, een mix van de C1 (8)en C2 (3). Onder de bezielende leiding van Fried (Annie had een snipperzondag), vertrokken we om 8.30 uur richting Oude Wetering. We hadden vóór de wind. Heerlijk, we vlogen laag met z’n allen. We reden zo snel, dat we om 10 min. voor 10 al bij de koffietent, de Gekroonde Braasem aankwamen. Te vroeg, zo bleek, want hij was nog gesloten. Goede raad was in dit geval niet zo duur, want we reden gewoon door naar IJs de Jong, waar we een heerlijk bakkie, voor weinig, dronken. Tijdens deze pauze lekker bij gekletst met iedereen, dus we zijn weer op de hoogte van een ieders wel en wee. Ja, en toen de terugweg…… Het héle eind tegenwind. Fried besloot om de kortste weg naar huis te nemen en natuurlijk was iedereen het daar mee eens. Zo gezegd, zo gedaan, maar wat was het heerlijk, als we even in de luwte van bomen, geluidswallen etc. konden fietsen. Gepraat werd er onderweg niet, we hadden onze energie allemaal harder nodig. Maar: wij zijn geweest, jij niet, jammer hoor..! Uiteindelijk was het toch weer een prachtige rit en met 59,6 km. Op de teller, was ik om 12.15 uur weer thuis.

Trees van Velzen

Aanstaande zondag staat voor alle groepen de Wiekentocht op het programma. Voor de A (105km) en de B (85km) gaat de rit dan naar Kinderdijk. De C gaat de Rottemeren rond voor 55km. We vertrekken weer om 8.30u vanaf de sporthal.