Alle Cowboys en Indianen weer naar school

cowboys 1

      

ZomerPret is weer evenals voorgaande jaren geweldig verlopen! Maandag hadden al vele kinderen de weg naar het Dorpshuis gevonden en kon er volop geknutseld worden. En al waren de weersverwachtingen voor dinsdag , de dag van het begin van de huttenbouw, heel slecht (80% kans op regen) was het ’s morgens om 10 uur droog en de daaropvolgende dagen blééf het droog. Per dagdeel waren er gemiddeld 75 kinderen aanwezig bij de Zomerpret. Er was dan ook van alles te doen en de kinderen mochten ook zelf bepalen wat ze wilden doen. Wilde je hutten bouwen, dan ging je hutten bouwen. Wilde  je een dromenvanger maken, een vlag schilderen, een stokpaard maken, porselein verven, het maakte allemaal niet uit, het kon allemaal. Ook voor eigen ideeën werd een oplossing gezocht en met hulp van de vrijwilligers was er voor de kinderen van alles te doen. In het Dorpshuis konden de kinderen volop hun gang gaan, met klei, verf, wol, lappen, tegeltjes, glazen potjes, gips beeldjes, en nog veel meer. En alle werkjes mochten direct mee naar huis.

Kreeg je trek, dan kon je pannenkoekjes bakken, en er was ook altijd limonade en een snoepje. Donderdag werden er ook ijsjes getrakteerd door de jarige Stein. Natuurlijk is de huttenbouw voor vele kinderen het hoogtepunt van de ZomerPret, Het is dan ook erg leuk om te zien hoe grote en kleine kinderen met elkaar samen spelen en hoe ze van elkaar leren.                                                          

Er was een heuse Saloon gebouwd, mét bar, waar je heerlijk kon chillen met je vrienden. Er was een waterbak waar goud gezocht kon worden.  Er was een echte meidenhut, helemaal bekleed met allerlei oosterse lapjes.   cowboys 2

Er waren hele vestingen gebouwd, waar het af en toe met de blaasgeweren wel eens iets te hard aan toe ging en waar de leiding echt wel in moest grijpen, maar waar altijd gelukkig alles weer goed afliep. Er waren een heleboel  hutten, waar architecten nog iets van kunnen leren. Op woensdagmiddag hebben veel ouders en opa’s en oma’s al dit moois kunnen bekijken en werd er druk gehandeld tijdens de kleedjesmarkt. De zomerpret werd afgesloten met de Bingo op donderdagmiddag waar ieder kind met een prijs naar huis ging..  

Namens alle kinderen wil ik alle vrijwilligers, die er afgelopen week bij waren, hartelijk bedanken. Ook bedanken we Jeanette Schuyt voor het maken van de wigwams, Fa. P. van Leeuwen voor het leveren van pallets en het afvoeren van het hout,  De Bouwhof uit Zoetermeer voor  allerlei mooie stukken hout en potten verf en Fonds 1818 voor de Lenteprijs.

cowboys 3

Vele kinderen hebben er een mooie jeugdherinnering bij.

 

Anneke van Bemmelen