Toerclub Stompwijk

Toerclub Stompwijk

Voor de rit van afgelopen zondag stond de fietsers prima weer te wachten. Het begon nog wat grijs, maar al snel zou de zon doorbreken. Rond half 9 stonden 46 fietsers klaar om te vertrekken naar Oudewater of Langevelderslag.

De A1 was met 10 man en reed een korte route via Waddinxveen en Gouda om bij Haastrecht de mooie route langs de Vlist op te pakken. Daarna sloegen we af naar en door Polsbroekerdam. Een lange, bijna kaarsrechte weg van bijna 9 km met de zachte wind in de rug. Pas bij de eerstvolgende stoplichten was er tijd om even op adem te komen. Daarna volgde nog de weg door Snelrewaard, zodat we als vanzelf Oudewater in reden en op het plein bij Jill House de fietsen konden stallen. Het was er weer gezellig druk, zeker toen de A2 en A3 ook gearriveerd waren. De terugweg verliep via Papekop en Bodegraven ook voorspoedig al was de scherpte bij de captain (ondergetekende) niet de hele rit op peil. Tot 3 keer toe reden we een zijweg voorbij of een verkeerd weggetje in, waardoor de hele groep even moest omkeren. Dat zijn ze bij de A1 niet van hem gewend. Wellicht dat een paar weekjes vakantie hem goed zal doen. Even na 12 uur hadden we er 95 km op zitten en kon iedereen vanuit Stompwijk de laatste kilometers naar huis afleggen.

Arno van Rijn

De B vertrok met z’n 4-en (4 man) naar Oudewater (al sinds 1265 stadsrechten). Omdat de vaste koprijd(st)ers naast Jaap ontbraken vulden wij, Koert, Nico en ondergetekende, beurtelings deze positie in. Jaap had een fantastische groene hartroute uitgestippeld, o.a. langs de Reeuwijkse plassen maar ook door eindeloze groene landschappen. Extra schilderachtig gemaakt door de speciale effecten van de doorbrekende zonnestralen. Als toegift reden we vlak voor Oudewater over het verharde weiland-pad van nauwelijks 1 meter breed. Aldaar wist ik dat we binnen enkele minuten aan de koffie zouden zitten. De teller stond op 39 km toen we bij de koffiestop “Jill House” arriveerden. Een gezellig druk terras op het middeleeuwse plein met rondom schitterende (trap)gevels. Na ons arriveerden de A-groepen. Alle groepen genoten van de koffie met (deels) appelgebak. Mmmm lekker, de C1 appelgebakloos, mist veel. De terugreis was even mooi en ging o.a. via Hekendorp en Haastrecht. De gehele terugweg, tot aan de grens van Stompwijk, heb ik naast Jaap aan de kop meegereden. Omdat dit onder tegenwindcondities is gegaan ben ik daarmede automatisch toegetreden tot het TC-Corps van koprijders. En dat na 18,5 jaar achterin de groep hangen! Om 12.30 uur weer thuis in Leiden met 98 km op de teller.

Hans Heemskerk

De C-groepen

We zitten alweer aan het eind van ons clubseizoen en reden vandaag naar de koffietent aan het Langevelderslag. Ook een van de langste ritten. Wij reden met zijn zessen en de C2 met 7 man/vrouw. Fried reed net iets eerder weg en dat vond ik wel prima zo. Ik had mijn route nog niet zo goed voorbereid en nu konden we hem mooi volgen! Via Zoeterwoude naar de Wilhelminabrug en langs de singels naar Warmond, een mooi stukje. Ik had al vernomen dat de C2 niet naar Langevelderslag zou gaan maar naar de koffietent “De Ruigenhoek” in de Zilk/Noordwijkerhout. Dus bij Warmond gingen wij onze eigen weg naar Noordwijk, Noordwijkerhout. Altijd een mooi stukje door het duingebied daar. Via het schelpenpad komen we dan aan bij de strandtent “Obelijs”, waar het nog redelijk rustig is. In no-time staat de koffie voor onze neus en is het even genieten en bijkomen. De zon was er het laatste stukje bij en aangezien er bijna geen wind stond hadden we lekker door kunnen rijden. Voor de terugweg reden we even het zelfde stukje tot aan Noordwijk om daar via de boulevard het duingebied in te gaan, want we misten toch wel een beetje de zee/duinen. Het mooie weer lokte nu veel mede weggebruikers naar buiten en dat konden we merken, veel fietsers tegen! Bij Katwijk reden we daardoor weer door het centrum naar Rijnsburg en Leiden. Langs de Korte Vliet, waar ook de Vlietloop langs kwam, zo naar huis. In Stompwijk stond de teller op ruim 65 km en waren ze om 12.45 thuis. Het was weer een zeldzaam mooie fietsdag!

Annie van Rijn

Aanstaande zondag gaan alle groepen naar Weteringbrug. Voor de A-groepen is dat een rit van 85 km, voor de B staat 75 km op de kalender en voor de C is het ongeveer 60 km. Vertrek is weer om 8.30 uur vanaf de sporthal.

De datum van de barbecue is bekend! Vrijdag 17 oktober zullen wij het fietsseizoen afsluiten in Het Blesse Paard. Schijf deze datum alvast in je agenda. De leden en vrijwilligers krijgen hiervoor binnenkort een uitnodiging.