Politiebericht

Politiebericht

HALT verwijzing voor 16-jarige Voorschotenaar

Stompwijk – Een 16-jarige Voorschotenaar had zich door overmatig alcoholgebruik op zondag 14 september omstreeks 04.30 uur niet meer onder controle. De jongen pleegde met een vijftal vrienden vernielingen op de Stompwijkseweg. Zij trapten brievenbussen kapot en gooiden prullenbakken om. Toen de Voorschotenaar politieagenten zag naderen schold hij hen uit en beledigde hen. Omdat er geen aangifte werd gedaan van de vernielingen kregen de zes jongeren, in de leeftijd tussen 17 en 20 jaar en afkomstig uit Leiden, Leidschendam en Voorschoten, een proces-verbaal voor baldadigheid. De 16-jarige heeft het laatste stukje van de nacht doorgebracht in een politiecel. Hij kreeg naar dit proces-verbaal ook een bekeuring voor openbare dronkenschap. Daarnaast kreeg hij een HALT verwijzing voor de belediging van de agenten. Hij zal binnenkort een alternatievge straf ondergaan.