Toernieuws Toerclub Stompwijk

Toernieuws Toerclub Stompwijk

De B stond met z’n 7-en (6 mannen/ 1 vrouw) aan de start voor de Rabosponsortocht. Maar eerst moest de B-groep nog even assisteren om de inschrijfplaats op te zetten, waarna de Rabo-medewerkster de inschrijfkaarten uit kon delen. Om tien voor negen vertrokken we voor de mooie route door het Groene Hart. Op de Hoge Rijndijk was de eerste controlepost, waar we de gelegenheid namen om ’n bakkie koffie naar binnen te werken. Onderweg naar de volgende posten moesten we door enkele regengordijnen heen. Vanuit Alphen klaarde de lucht op en brak de zon weer door echter werd het stormachtig. Bij de post in Hazerswoude hielden we een korte pauze voor de traditionele poffertjes. We kwamen om 12.00 uur weer in Stompwijk aan (60 km op de teller) voor de laatste stempel waarna de kaarten ingeleverd werden. In de kantine van Stompwijk ‘92 hebben we onder het genot van ’n kop koffie nog even nagepraat. Wat in de tocht pijnlijk naar voren is gekomen is de Online revolutie van de Rabobank (geen lokale vestigingen meer). Niet zo lang geleden waren alle stempeltochten op de route nog bij de plaatselijke Rabobanken. Deze keer stonden er op parkeerpleintjes een Rabostand. De Rabobankmedewerk(st)ers waren nog wel even aardig. Thuis in Leiden stond er 85 km op de teller.

Bij goed weer rijden we op woensdag 24 september de tocht “Rondje Botlekbrug”. Vertrek om 09.00 uur vanaf de brug naast het huis van Leo van Santen. In Rotterdam wordt er geluncht. (Laat na de onverdiende nederlaag in de Klassieker het woord “Ajax” daar niet vallen!). Rijdt u ook mee? Snelheid is op het B-niveau!!!

Hans Heemskerk

De C-groepen

Deze zondag stond de Rabosponsortocht op de kalender. De B en de C groepen deden daar ook aan mee. Het startpunt was ook bij de sporthal en we waren er al op tijd maar moesten even wachten tot de medewerkers van de Rabo er waren en daarna tot de kraam met de attributen geplaatst was. Vele handen maken licht werk en konden we om 9 uur vertrekken met zijn 7en voor de 60 km rit. De route is al een paar jaar hetzelfde en liep via de Vlietlanden en langs Cronestein naar de 1e stempelpost bij de Eendenkooi. Het begon net te spetteren en kwam het mooi uit om daar alvast een kop koffie te nemen. Ook de C2 (6) waren er net. Voor poffertjes was het nog even te vroeg. Daarna kwamen we langs Leiderdorp en Hoogmade en langs de Wijde A en Woubrugge. We hadden veel wind tegen maar de temperatuur was goed en ook de zon kwam er af en toe bij. Bij Alphen was de volgende post, die nu bij een verzorgingshuis was, we konden net nog even genieten van een popkoor die hun liedjes ten gehore brachten, mooi hoor! Onze volgende stop, die niet op de route stond, was bij cafè Het Hoekje in Koudekerk, waar we het 2e kop koffie dronken. Bij het Anker een stempel gehaald en door naar het Spookverlaat en lekker voor de wind langs de N11 naar Zoeterwoude waar de een na laatste stempel gehaald werd bij La Place. (Helaas voor ons moesten we het vandaag zonder de befaamde poffertjes doen, we kwamen ze niet meer tegen op de route). Dan is het nog een klein stukje naar Stompwijk om onze kaart in te leveren en te hopen dat de vele goede doelen hun euro`s binnen krijgen.

Annie van Rijn

Zondag 28 september is de laatste clubrit op de kalender. Klein Giethoorn is helaas niet geopend, dus kiest de C voor een rit naar Maasland. Ook voor de A en B wordt een alternatief gekozen. Vertrek is vanaf de sporthal, voor de laatste keer om 8.30 uur.

Ook al eindigt de kalender na september, we blijven natuurlijk nog wel iedere zondag een tocht rijden. Vanaf oktober is het vertrek dan om 9.00 uur en wordt de bestemming bij de start bepaald. Zo helpen we de liefhebbers graag met een basisconditie de winter door.

Bijna aan het eind van het seizoen, starten ook weer de voorbereidingen voor ons clubblad “Op de Pedalen”. De afgelopen seizoenen stonden er mooie verslagen in van verreden wielertochten. Borrelen er bij u al verhalen op over uw belevenissen gedurende het fietsseizoen al of niet met foto’s? E-mail ze naar de redactie: clubblad@toerclubstompwijk.nl Alvast bedankt.