40 jaar bij één bedrijf !

luiten luchtfoto

Het komt niet zo vaak meer voor. Maar Cok Reeuwijk werkt al 40 jaar bij Autobedrijf Luiten. Eerst nog aan de Stompwijkseweg. Zijn vader was daar klant en Cok liet hem vragen of er ’s zaterdags iets voor hem te doen was. Hij ging naar de LTS dus het werd een soort stage. Vanaf zijn 16e jaar kwam hij in vaste dienst. Een leuke tijd. In de lange middagpauze was er nog wel tijd voor een crossritje in de Vlietlanden in aanleg. Ondertussen volgde hij cursussen 2e monteur en 1e monteur. Dan mocht je alles zelfstandig doen. Later nog Auto Elektricien en APK-keurmeester. Er was daar nog geen benzinepomp, en de auto’s stonden gewoon op de weg. (het was ook een berucht plekje voor opstoppingen……red.)  

De Huyssitterweg                       

luiten opening

In 1980 verhuisde hij mee naar de nieuwe garage. Ze beginnen ’s morgens om half acht. Maar of dat nog niet genoeg was, ging hij in de zomer eerst nog tomaten plukken. Hij woont tegenwoordig in Roelofarendsveen, maar het reizen vindt hij geen bezwaar. Omdat je vroeg onderweg bent is het vanzelf rustig.

Hij heeft wel eens vier maanden last gehad van een hernia, maar verder heeft hij weinig verzaakt. “Toch is het wel te merken dat je ouder wordt, ” vindt hij. “Je duikt niet meer zo snel onder een auto.” Dat hoeft ook niet, want de brug en andere gereedschappen worden steeds beter. De hedendaagse auto’s bevatten ook veel elektronica. Waardoor er tegenwoordig minder te repareren is.

 

Elke dag is anders

luiten cok 40 jaar

Daardoor blijft het werk leuk en interessant. Iedere dag andere auto’s en andere klanten. Sommigen kent Cok nog van het eerste uur. Stompwijk kent hem verder nog van het ZZ zaalvoetbal waar hij menig jaar heeft meegedaan. Sinds hij is verhuisd heeft hij ook wat meer hobby’s er bij. Behalve kamperen en wintersporten is hij ook meer gaan tuinieren. Als hij zo bezig en gezond blijft zit het 50-jarig jubileum er misschien ook nog wel in. Cok, van harte gefeliciteerd!

 

Agnes van Boheemen- Vollebregt