Geen nummer – wel een nummer

Kees Luiten op kerkhof.JPG

Geen nummer – wel een nummer

Er staan wel nummers bij de graven op het kerkhof in Stompwijk. “Maar in Stompwijk ben je geen nummer,” zegt Kees Luiten. En hij kan het weten. In het verleden hield op het secretariaat Willem van Borgonje alles bij. Maar sinds zijn plotselinge overlijden in 2001 had Bea Olyhoek dit opgepakt. En toen  Kees  in het kerkbestuur kwam is hij dit vrijwilligerswerk er bij gaan doen. Tijdens eerdere werkzaamheden had hij al de nodige ervaring opgedaan met computers, en specifiek met het programma Excel. Hierin heeft hij zelf een bestand ontworpen en gemaakt waar alle graven en de gegevens van alle overledenen in staan.  Ook van de ornamenten en het columbarium die worden gebruikt voor urnen van hen die zijn gecremeerd. Het is soms nog een hele toer om contactpersonen te achterhalen. Vooral als deze uit Stompwijk zijn verhuisd. En toch is dat wel belangrijk om te weten of graven kunnen worden  verlengd, geruimd of niet. Als alles is ingevoerd kan Kees met één druk op de knop gegevens verzamelen op verschillend gebied.  En dat zonder dure professionals. Toch iets om aan te denken als u straks met Allerzielen een extra bezoek brengt aan het kerkhof!

Agnes van Boheemen- Vollebregt