Blues-spektakel…. “Chicago BLUES experience”

Blues-spektakel… ‘Chicago BLUES experience’!

Beleef 15 november a.s. de kolkende mix van Chicago-blues, swing, sixties en rhythm & blues in combinatie met moderne stijlen… live op het podium! In het Blesse Paard te Stompwijk. Deep & the Dudes, bluesharp-virtuoos Bas Kleine en Bodean’s Blues Bash staan overtuigend garant voor een flinke portie van deze aanstekelijke muziek. Muzikaal zijn deze top-artiesten niet in een hokje te plaatsen. De muziek is vooral energiek en kleurrijk! Dus… mis het niet!

Deep & the Dudes…

De hoofdrollen zijn weggelegd voor frontman Daan Prevoo (zang, mondharmonica, saxofoon en percussie) en meester-gitarist Paul Voestermans wiens gitaarstijl prominent op de voorgrond zal staan. De voor de Dutch Blues Award 2010 genomineerde bassist Arno Vervest en drummer Sjaak Korsten vormen het rotsvaste ritmetandem van The Dudes. Alle muzikanten van Deep & The Dudes kunnen terugblikken op een rijk bluesverleden. Zanger, saxofonist-en mondharmonicaspeler Daan Prevoo was een van de drijvende krachten van de populaire bands D-Train, Doctor Rhythm en The BluesCrowns. Hij toerde met zowel Engelse als Amerikaanse bluesartiesten o.a. Blues ’n Trouble en Lynwood Slim. Gitarist Paul Voestermans begon zijn loopbaan bij de inmiddels legendarische Limburgse Michigan Red Bluesband. Eén van de eerste Nederlandse bluesbands met een Amerikaanse frontman. Bassist Arno Vervest kan terugblikken op een behoorlijke staat van dienst  bij ondermeer The Kingsnakes, The Generators en The BluesCrowns. Drummer Sjaak Korsten (o.a. Beau Boots) is een typische bluesdrummer die vooral op originele wijze de nummers ritmisch authentiek laat. Deep & The Dudes beheersen het volledige bluesidioom. Zonder twijfel een overtuigende band die garant staat voor een aanstekelijke portie blues.

Dé bluesharp-virtuoos van Nederland: Bas Kleine…

Bluesharp-virtuoos Bas Kleine, van Livin’ Blues Xperience, zal deze avond op spectaculaire wijze Deep & the Dudes begeleiden met de bluesharp. ‘Let the good times roll’, is het devies van Bas Kleine en zijn hele presentatie straalt ook duidelijk plezier uit in hetgeen hij doet en weet dat ook over te brengen op het publiek. Wat je van Bas te horen krijgt klinkt allemaal strak en goed, je mag dan ook spreken van echte straight blues vanuit het hart. Dat laatste is ook duidelijk aan hem af te zien. Bas Kleine is een absolute aanwinst voor de Nederlandse blues.

Een gloednieuwe Zoetermeers bluesformatie!!!  Bodean’s Blues Bash!

blues

In het voorjaar van 2014 zochten zeven ervaren bluesmuzikanten een nieuwe muzikale uitdaging. Ze vonden die in de nieuwe band Bodean’s Blues Bash (vrij vertaald: Bodean’s Blues Knalfeest). Zanger/tekstschrijver Jay Bodean is de frontman en zijn on-Nederlands-goeie stem leent zich uitstekend voor dit genre. De jonge ritmesectie, Daan op drums en Daniel op bas, staat garant voor een solide basis waar gitaristen Tino en René stevig tegenaan kunnen leunen. Doe daarbij een flinke dosis Hammond van JW en de brutale bluesharp van Dick en het recept voor een geslaagde bluesavond is klaar. Stevige toegankelijke blues met frisse invloeden van rock en soul.

‘Chicago BLUES experience’ vindt plaats op zaterdag 15 november 2014 van 20.00 tot 01.00 uur (zaal open om 19.30 uur) in het Blesse Paard te Stompwijk aan de Doctor van Noortstraat 154. Tickets kosten € 10,- in de voorverkoop (€ 12,50 aan de deur). Dit is excl. drank en incl. snacks!!! Tickets zijn te bestellen via www.party-cruise.nl – Telefonisch reserveren en/of meer informatie: (079) 341 68 68 of (06) 212 70 686.