ODIS – Stompwijk92

ODIS – Stompwijk ‘92

Afgelopen zondag speelden we een uitwedstrijd tegen ODIS in De Lier. Na 2 wedstrijden in de competitie was ODIS het enige team dat alle 2 de wedstrijden gewonnen had, dus we waren gemotiveerd om dit sterkte team te verslaan. Zoals vaker dan goed is, kregen we gelijk 2 doelpunten om onze oren. Maar gelukkig kwamen we terug. Jiska wist vanaf de opbouw 3 doelpunten achter elkaar in het net te krijgen en na een kwartier spelen stond het gelijk, 6-6. De laatste 10 minuten van de eerste helft stonden beide verdedigingen sterk. Met een kleine voorsprong gingen wij de rust in, 6-8.

In de rust kregen we te horen dat we ons koppie er bij moesten houden. De meiden van ODIS waren gefrustreerd en begonnen niet alleen feller maar ook gevaarlijker te spelen. Het regende de 2e helft 7-meters, 10-12. Gelukkig wist Amanda 3 pingels te houden en schoot Claire 3 pingels aan de andere kant in het doel. Zo konden wij uitlopen naar 11-17. Daarnaast stond onze verdediging goed, met name Leonie wist haar opbouwer uit haar spel te krijgen. Helaas was deze wedstrijd de scheidsrechter niet opkomen dagen. Zijn vervanger had moeite deze pot goed te leiden, waardoor armen trekken vaak niet met 2 minuten bestraft werd. ODIS wist met een paar snelle aanvallen terug te komen 14-17. Gelukkig wisten we het advies van de coach goed op te volgen en hielden we ons koppie erbij, we wonnen de wedstrijd met 14-18. Dit was echt een teamprestatie! Daarmee blijft ODIS 1e staan in de competitie en staan wij nu 2e.

Komende zaterdag spelen we om 19.30 een thuiswedstrijd tegen Hercules 3. Dit is voordat de vrijwilligersavond begint, dus hopelijk komt u ons allen aanmoedigen.