Marathonschaatsen

Thom in Haarlem afgelopen zaterdag

Marathonschaatsen

Thom van Beek 3e in Haarlem

Afgelopen zaterdag op de Haarlemse ijsbaan, was de oud wereldtop langebaanschaatsen -op de schaats– aanwezig bij de 1e divisie. Mark Tuitert, Jochem Uytdehaage, K.C. Boutiette (VS) en Erben Wennemars stonden aan de start. Behalve Tuitert reden ze allen de wedstrijd uit. Winnaar van de massasprint bij de 1e divisie werd Karlo Timmermans voor Kevin Stiphorst en Leander van der Geest (team Groene Hart). 4e Christiaan Hoekstra en 5e Remco Schouten, beide team Groene Hart. Ploegleider Joost Juffermans was tevreden met 3 man bij de eerste vijf. Dat is een mooi resultaat. Leander van der Geest werd ook nog even Zuid Hollands kampioen afgelopen zondag op de Uithof. 2e Christiaan Hoekstra en 3e Mark Tuitert. Bij de dames pakten 4 rijdsters een ronde voor. Winnaar werd Foske Tamer van der Wal voor Lisa van der Geest en Carien Kleibeuker. Zoey van den Bosch wist deze keer de wedstrijd niet uit te rijden.

Tjilde 2e marathon

Bij de heren Topdivisie wisten 23 rijders al vroeg in de wedstrijd een ronde voor te nemen. Verwoede aanvallen van de achterblijvers mochten geen resultaat boeken. De 23 gingen met elkaar de sprint aan waarbij Thom van Beek in de laatste bocht even uit balans was. Hoolwerf profiteerde en werd 2e. Jorrit Bergsma won en een mooie 2e podiumplaats voor Thom. Waar haal jij toch de energie vandaan, vroeg ik aan Thom na de wedstrijd, het antwoord was heel simpel, pannenkoeken. Bij de Zuid Hollands kampioenschappen werd Joy van der Meer 8e bij de meisjes pupillen, Tjilde Bennis werd 2e bij de meisjes junioren, bij de jongens junioren werd Ferdinand Jansen 2e en zijn broer Edward 4e. Bij de dames werd Eline Bennis 5e.

Volgende wedstrijden a.s. donderdag om de Heideman Bokaal in Dronten. Start dames om 19.30 uur, de Topdivisie aangevuld met 15 1e divisie rijders starten om 20.30 uur. Dan zaterdag a.s. in Hoorn start om 16.30 mass-start, dames om 18.30 uur. Topdivisie om 20.00 uur en 1e divisie om 21.30 uur.

 

Aad de Haas