Kerstactie koffie voor de voedselbanken van Lions Club weer van start

de koffie

Kerstactie koffie voor de voedselbanken van Lions Club weer van start

Ook dit jaar zullen Lions Clubs Douwe Egberts waardepunten inzamelen voor het goede doel. Deze punten worden bij Douwe Egberts verzilverd voor pakken koffie voor de voedselbanken in Nederland. De kerstactie van vorig jaar leverde op deze manier maar liefst 100.000 pakken koffie op.

Daarmee was de actie van vorig jaar een groot succes. In de loop van dit jaar werd de roep om de actie te herhalen alleen maar groter. “Het enthousiasme bij onze leden, maar zeker ook bij particulieren en bedrijven is zo groot dat we de actie dit jaar graag herhalen”, aldus Jaap Stelling van Lions Club Voorburg. Het is een bekend feit dat koffie niet snel bederft en dus ook niet in de voedselpakketten van de voedselbanken terecht komt. En als je van €40 in de week moet rondkomen is een pak koffie vaak te duur.

Dit jaar doen meer dan 5.000 vrijwilligers, verdeeld over ruim 90 Lions Clubs mee met deze kerstactie die tot eind december zal duren. Ook René Froger, ambassadeur van de voedselbanken in Nederland zal zijn medewerking verlenen. Ook Douwe Egberts heeft weer aangegeven om de totale opbrengst met maar liefst 15% te zullen verhogen.  “Nou, als we met al die vrijwilligers en al die aandacht ons succes van vorig jaar niet kunnen verbeteren drink ik een maandlang geen koffie meer”, roept André ten Have vastberaden.

Inzamelpunten

Er zijn inmiddels meer dan 600 inzamelpunten door het gehele land. Voor onze regio kunnen de bonnen o.a. worden ingeleverd bij Coop (Hoefblad 22) in Stompwijk.

Daarnaast kunnen de waardepunten natuurlijk ook gezonden worden aan Lions  helpen, postbus 151, 2270 AD Voorburg. Kijk ook eens op de website: www.lionshelpen.nl.

Al met al is het een zeer breed gedragen kerstactie ten behoeve van de voedselbank. Vorig jaar waren er vele spontane acties: binnen een bank, in bedrijven, bij ministeries. “Ik hoop dat dat dit jaar weer gaat gebeuren. Dat zou fantastisch zijn. Dus mensen: mest de keukenlade uit, kijk in de verzameltrommeltjes en keer de keukenpotjes om. En lever uw DE-waardepunten in, zodat de klanten van de voedselbanken ook kunnen genieten van een heerlijk kopje koffie”, besluit Jaap Stelling.