Dames 1 – Hellas 3

Afgelopen zaterdag speelden wij thuis tegen de dames van Hellas 3. Zoals u ondertussen van ons gewend bent stonden we binnen 8 minuten 0-4 achter. Maar toen werd de inhaalrace ingezet. Demi H maakte een mooi goal van de hoek en maakte de 4-5. We werden warm en de hoeken wisten er niet meer langs te komen. Maar we bleven tegen een achterstand van 9-11 aanlopen. Totdat wij de smaak echt te pakken kregen, 2 mooie schoten van de opbouw van Leonie en Jiska plus een break en een cirkelschot zorgde er voor dat we met een voorsprong 13-11 de rust in gingen.

De 2e helft werd Jona goed gevonden op de cirkel, we wisten de voorsprong vast te houden, 17-13. Maar na 10 minuten spelen waren we het kwijt, Hellas wist hun cirkel een aantal keer goed te vinden. Zo stond het gelijk, 17-17 met nog 10 minuten op de klok. De tribunes zaten vol en lieten zich op dit moment goed horen, wij wisten de rust te bewaren en maakten 18-17. Een mooie vrije worp geschoten door Demi J. Helaas was Hellas ook nog scherp, 18-18. Weer werd Jona bereikt en maakte deze wedstrijd haar 6e doelpunt. Maar door een opbouw schot van Hellas was het wéér gelijk 19-19. Met 1,5 minuut op de klok was de spanning in de zaal te snijden. Het was een lange aanval waar goed druk werd gezet, Jona zette een sper die Cynthia goed benutte. Het publiek kon zijn lol niet op en ook wij waren dolgelukkig toen 5 seconden later de zoemer ging.

Graag willen we Loes de Haas van Studio Oase bedanken voor het sponsoren van de wedstrijd bal. En natuurlijk het publiek dat in grote getale aanwezig was, specifiek het team van de week, de meiden van de C1.