Meerhorstloop

meerhorstloop

Meerhorstloop

In Stompwijk zijn de voorbereidingen voor de 31e  Meerhorstloop alweer in volle gang. Alles wordt in het werk gesteld om er een succesvolle editie van te maken.

Na het 6e lustrum van afgelopen jaar onder mooie omstandigheden, pakken we dit jaar de draad gewoon weer op om het nieuwe jaar te starten met onze loop. We nodigen alle lopers, snel of minder snel, getraind of beginnend in welke categorie dan ook, van harte uit op de Meerhorst in Stompwijk. Afgelopen jaar zijn er weer 2 parcours records behoorlijk scherper gezet. Pascal Norden zette op de 15km een mooie 53.44min neer en Mariska Scholtes bracht de 10 km op 37.30min. Echt mooie tijden om je op vast, dan wel stuk te bijten.

We hopen er ijs en weder dienende een mooie loop van te maken. Aan de vrijwilligers zal het zeker niet liggen. Zij zullen weer hun beste beentje voor zetten om alles in goede banen te leiden. We hopen natuurlijk dat de deelnemers dit ook zullen doen, zodat we weer een mooie loop krijgen met veel pr’s. Misschien onder barre omstandigheden, maar in ieder geval waar u met voldoening op terug kunt kijken.

Wat is mooier dan dit te doen in het decor van de polders tussen Stompwijk Zoeterwoude en Zoetermeer, begeleid door het inmiddels befaamde commentaar duo Luiten en Luiten. Om alvast een indruk van de routes te krijgen, deze zijn op de site www.afstandmeten.nl, via de zoekterm Meerhorstloop op te vragen. En via de link “ http://www.youtube.com/watch?v=cJsPBAqN9YI “is een mooie sfeerimpressie te zien van het afgelopen jaar.

Zondag 4 januari vanaf 10 uur staat het sportcomplex aan het Klaverblad in Stompwijk open voor lopers en supporters.

Om half 12 wordt het loopprogramma gestart met de jeugdlopen over een kleine 2 km, waarna vanaf 12 uur de overige afstanden van start gaan. Te beginnen met 5,6 km en daarna met 5 minuten tussenruimte de 10 en 15 km.

Na afloop is er voor alle deelnemers een leuke herinnering, alsook leuke prijzen in natura voor de drie snelste lopers en loopsters op alle afstanden.

Wij, het organisatie comité, sportvereniging Stompwijk ‘92 en alle vrijwilligers nodigen u van harte uit 4 januari naar Stompwijk te komen voor een mooie sportieve eerste zondag van 2015.