Succesvol weekend voor Stompwijkse Badgasten

owen

Succesvol weekend voor Stompwijkse Badgasten

Zaterdag reisden Bart Pardon en Jelsie van Ruijven af naar Alphen a.d. Rijn voor de laatste regionale wedstrijd van 2014. Bart mocht als eerste starten op de 50 meter vlinderslag. Dit leverde hem een nieuw PR (Persoonlijk Record) op en een 2de plek. Daarna mocht hij uitkomen op de 100 meter schoolslag. Hij was gebrand op een nieuw PR. Uiteindelijk lukt dit net niet, maar omdat dit toch echt wel zijn specialiteit is, leverde dit wel een gouden medaille op. Jelsie startte op de 100 meter rugslag en 100 meter vrije slag. Voor beide nummers was ze de favoriet voor de overwinning. En deze favorieten rol maakte ze ook waar zodat ze samen met Bart op de terugreis één zilveren en drie gouden medailles zat op te poetsen.

Zondag volgden de clubkampioenschappen. De oudere kinderen hadden de weken hiervoor al enkele nummers gezwommen. Voor onze badgasten waren de kaarten al redelijke geschut. Uiteindelijk werd Sanne van Ruijven derde, Bart Pardon werd vierde en Jelsie van Ruijven werd eerste.

Bij de jongere klasse deed Owen Kleijn mee. Hij moest twee nummers zwemmen. Hij begon met de schoolslag. In een hoog tempo ging hij van start en lag vlak achter de koploper. Maar in het laatste stuk kon hij dit niet volhouden en moest hij nog enkele meters prijs geven. De vraag was of hij deze achterstand nog zou kunnen compenseren op het volgende nummer; de vrije slag. Ook hier begon hij in een hoog tempo zodat hij een aardige voorsprong opbouwde. In het laatste stuk kon hij de voorsprong vasthouden. De vraag bleef alleen of dit voldoende was om een treetje hoger op het podium te komen dan vorig jaar. Het antwoord op deze vraag werd beantwoord door een dikke glimlach van Owen en een opgestoken duim van zijn moeder.

Ilona van Ruijven