Groeten uit de ruimte

joost van bemmelen

Alien invasie op Kerstavond

Op een mooie kerstavond in Wielwijk zag Henk Steen een lichtje fonkelen in het duister en dacht: “Het is een vallende ster”. Hij deed een wens voor zijn overleden oma of ze terug naar aarde wilde komen. Henk was klaar met zijn wens en ging slapen. De volgende morgen was Henk alleen thuis en ging de krant lezen. Er stond in de krant dat er een ruimteschip is geland op aarde. Hij dacht: dat wil ik zien ik ga er naartoe. Maar hij was te laat, het ruimteschip was al naar hem toe.

Henk rende naar buiten om te kijken hoe het schip eruit zag. Hij bekeek het schip heel goed. Het is niet eng, het is niet gevaarlijk en het is roze. Opeens gaat er een groot soort tv aan. Henk kijkt er naar. Hij ziet zijn oma erin. Er gaat ook een deur open en wie komt er uit, het is de oma van Henk. Ze zegt tegen Henk: “Vrolijk kerstfeest”, ze geeft een Kerstkaart en vertrekt, zonder maar iets te zeggen. De volgende ochtend wordt Henk wakker en vertelt het tegen zijn ouders die er niets van geloofden. Maar toen hij de kerstkaart liet zien begonnen ze toch te twijfelen. Ze hebben het nooit helemaal geloofd. Maar Henk, Henk weet wel beter.

Joost van Bemmelen (13 jaar)