Handbalverslag

Stompwijk- ODIS

Zaterdag 20 december speelden wij onze laatste wedstrijd van het jaar tegen ODIS uit De Lier. De uitwedstrijd tegen dit team was een gemene wedstrijd, die we uiteindelijk met 14-18 wonnen. Helaas moesten we het door blessures deze wedstrijd doen zonder Demi H, Demi J en Marieke, dus waren we blij dat Sascha weer in ons team wilde meespelen.

De wedstrijd begon gelijk pittig. In de eerste 10 minuten kregen wij 4 pingels mee waarvan er 2 werden benut. Het werd 7-3, toen Jona de 5e pingel van de wedstrijd benutte. Maar ook ODIS kreeg pingels, waarvan er één werd gescoord. De volgende werd tegengehouden door Amanda, het bleef dus 7-5. Amanda stond goed te keepen en met een kleine voorsprong gingen we de rust in 8-6.

De 2e helft speelden we echt als een team, het lukte goed om de druk te zetten en daardoor telkens een speelster vrij te spelen. Jennifer maakte de 10-7 vanaf de linker hoek. Het bleef gelijk opgaan. Cynthia scoorde vanaf de opbouw. Vervolgens schoot de opbouwer (nr.5) van ODIS raak. Jona scoorde ook, nadat ze mooi werd aangespeeld op de cirkel. Maar weer wist nr. 5 van ODIS uit de loop de schieten, 12-9. Maar de laatste 20 minuten waren we opdreef. Leonie maakte goed gebruik van een sper van Claire en Jona schoot weer 2 pingels in het net, 15-10. Sascha kwam in het veld en met een man minder wist zij mooi vanaf de rechterhoek te scoren (16-12). Amanda hield een break van ODIS tegen. Maar de volgende aanval kreeg Jennifer 2 minuten, voor een ongelukkig klapje in het gezicht van de tegenstander. Ondanks dat hielden we rust in ons spel en wisten we de wedstrijd toch ruim  te winnen met 21-14.

Graag bedanken we het team van de week, de meiden van de B1 en de andere supporters. Deze week werd de bal gesponsord door Elmeco Metaalbewerking B.V., bedankt!