VVZZ Zaalvoetbalkamioenschap 2015

prins en page bij vvzz

VV/ZZ Zaalvoetbalkampioenschap 2015

namens VV/ZZ Martijn Oudshoorn

Het jaar is nog maar net begonnen, maar de deelnemers van het VV/ZZ toernooi moesten afgelopen zaterdagavond al weer alles uit de kast halen. Het was een avond met veel gebeurtenissen. Er werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan het overlijden van Sjanie Waaijer- van den Bosch, een vrouw die veel heeft betekend voor de vereniging. Wij, als organisatie, willen via deze weg heel veel sterkte toewensen aan familie en naasten met dit verlies.

Om klokslag 17.30 uur begon de eerste wedstrijd en in deze wedstrijd was direct al weer zichtbaar waarom men altijd uitkijkt naar de maanden januari en februari. De wedstrijd leverde strijd, passie, humor en een hoop doelpunten, heerlijk om dit te mogen aanschouwen. Onder aanvoering van Jos van Rijn, iemand die sinds 1985, de eerste editie, al meedoet, versloeg Van Rijn Transport zijn tegenstander Staat ’t bier koud. ’t Dreamteam walste vervolgens over TZN heen met onder andere drie doelpunten van Elbert van Steveninck. Wat toen kwam was een ware familiestrijd. Een driedubbele broederstrijd en een nevenstrijd binnen de lijnen van sporthal Meerhorst. Met Kerst nog gezellig aan tafel, in het veld met maar 1 doel voor ogen, de overwinning. Uiteindelijk was het Ronald van Santen van Freddy, geen familiebanden binnen het veld, die met drie doelpunten op handen en voeten de kantine werd in gedragen om de overwinning te vieren. Het publiek kreeg even de kans om adem te halen, want de volgende kraker stond al weer op het punt van beginnen. Een ware Stompwijk-Zoeterwoudekraker die Henk de Vriep in het voordeel van Stompwijk wist te beslechten. In deze wedstrijd wist Enrico Geus, voor veel geld getransfereerd van IB Vestmannaeyjar, door twee keer te scoren, zijn waarde nu al te bewijzen.

Als organisatie keken we erg uit naar de eerste wedstrijd in het dameskampioenschap. De opzet in de vernieuwde damespoule is ervoor te zorgen dat de spanning tot het laatst aanwezig blijft en alleen de sterkste twee teams aan het eind van de rit in de finale gaan strijden voor het kampioenschap. Epiladies, de regerend kampioen, ging voortvarend van start tegen nieuwkomer Goal Diggers. Anouk Kulk, Most Valuable Player vorig jaar, scoorde maar liefst drie keer voor Epiladies in deze wedstrijd. De eerste wedstrijd bij de dames was een reclame voor het damesvoetbal, we kijken uit naar de rest van de wedstrijden.

IB Vestmannaeyjar moest het vervolgens opnemen tegen Beatz en mede dankzij drie doelpunten van Ferry Bross wist het team met de IJslandse naam Beatz te verslaan in een wedstrijd die zinderend was. Rond de klok van half negen werd het toernooi officieel geopend. Niemand minder dan Prins Marcel de eerste en zijn Page Yvonne vereerde het VV/ZZ toernooi met een bezoek. De organisatie van VV/ZZ werd in het zonnetje gezet en kreeg een medaille uitgereikt. Uw verslaggever mocht naast de medaille maar liefst 11 zoenen van de Page in ontvangst nemen. Ik heb het mijn vrouw toch maar netjes verteld en de medaille als bewijsstuk laten zien. Ze was gelukkig net zo trots als wij als organisatie zijn met deze speciale uitreiking. Even bijgekomen van de 11 zoenen, werd de officiële aftrap kort daarna vakkundig gedaan door de Prins en zijn Page.

Als toetje mochten onze toernooidames Manouk van Meurs en Ilse Hogervorst ook nog een poging wagen op de goal. Hiermee was het toernooi officieel geopend. De dames van Revenge of Boe! zinden op revange tegen Pietertjes en dat was te merken. Onder aanvoering van Manouk ’t Mannetje, die twee keer scoorde, werd Pietertjes, die belangrijke speelsters miste, totaal overblufd. In de wedstrijd erna maakte keeper Tim van Rijn de winnende voor Orion, en begon ook Orion, volgens insiders de darkhorse, met een overwinning. Verder boekten VVVS, door een snoeihard schot van Nico van Duijvendijk, en ZZ, door twee doelpunten van Jos Olyhoek, drie van Jordy Keij en 1 van debutant Daniel Knijff, hun eerste overwinning. Organisator The Vlietteam dacht tenslotte een eenvoudige zege te kunnen behalen tegen nieuwkomer Infinity. Het liep totaal anders. Jaco Sweere, aangemoedigd door moeders op de tribune, werd de gevierde en onnavolgbare man of the match. Maar liefst vier doelpunten nam hij voor zijn rekening en wist als Alberto Tomba door de defensie van The Vlietteam te slalommen als geen ander. Onthoudt u deze naam. In de kantine was de sfeer weer goed en naast de vele nieuwjaarswensen werd er veel gepraat over zaalvoetbal, we kijken uit naar de tweede speelavond, komt u ook? Rest nog even de uitslagen op een rijtje:

Van Rijn Transport              –              Staat ’t bier koud                   5-2

’t Dreamteam                     –             TZN                                      6-1

Witte Condors                    –              Freddy                                  0-3

Henk de Vriep                    –              Charles Kanonsky’s                3-2

Suriprofs                           –              Marbenti                               1-2

Epiladies                           –              Goal Diggers                         3-1

IB Vestmannaeyjar            –              Beatz                                   4-3

Revenge of Boe!                –              Pietertjes                             5-1

The Limit                          –              Orion                                  1-2

F.C. Faas                          –              VVVS                                   0-1

ZZ                                   –              NOAD                                  6-1

Leipe Loetjes                    –              De Toko                               2-4

The Vlietteam                   –             Infinity                                  2-6

3x Niks                            –             Nosneb C.F.                           0-1

Voor het programma kijkt u op de site van Stompqwijk’92