Oproep oud papier

Stompwijk ’92 – OPROEP OUD PAPIER

Een dringende oproep aan heel Stompwijk. Breng uw oud papier altijd en alleen maar naar de groene papiercontainer bij het sportpark!

Financieel

De reden voor deze oproep is de financiële situatie van Stompwijk ’92. De begroting van het lopende seizoen sluit met een flink verlies. Het bestuur heeft opdracht van de leden om dit verlies zoveel mogelijk te beperken. Naast het beperken van de uitgaven kunnen we ook proberen de inkomsten te verhogen.

Hoe?

Om de inkomsten te verhogen moet er meer oud papier ingezameld worden in de groene containers van Stompwijk ’92. Het inzamelen van oud papier kost u geen geld, maar alleen wat extra moeite.

De praktijk?

De inzameling van oud papier is al een paar jaar sterk dalende, ook weer in het huidige seizoen. De opbrengsten dalen daarmee ook aanzienlijk. We zien die daling graag beëindigd worden. Er zijn nog steeds mensen die hun oud papier gewoon in de grijze container gooien of in de papiercontainer bij de Coöp. De club heeft de meeste baat bij inzameling van oud papier in haar eigen containers.

Karton

Karton is stug en vaak in de vorm van doos aanwezig. Het veroorzaakt daardoor holle ruimtes met lucht in de papierberg. Die lucht moet wel vervoerd worden door die dure vrachtauto met chauffeur. Minder opbrengst dus, met een verschil tot wel € 40, – per ton papier! Karton moet wel in de papiercontainer ingezameld worden, maar dan zoveel mogelijk plat gemaakt en klein gescheurd. Geplastificeerd karton of papier is overigens niet welkom.

Dus

Breng al uw oud papier alstublieft naar Stompwijk ’92. We geven u vanaf nu steeds terugkoppeling over de resultaten. Dan kunt u zien wat het oplevert. En maak uw buren, familie en wie dan ook enthousiast hierover. We rekenen op u!