VVZZ Zaalvoetbalkampioenschap 2015

VV/ZZ Zaalvoetbalkampioenschap 2015                                                                         namens VV/ZZ Martijn Oudshoorn

Vielen er in de klassieker Ajax-Feyenoord geen doelpunten, regende het doelpunten in de derde speelronde van het VV/ZZ Zaalvoetbalkampioenschap. In de eerste wedstrijd was het direct al raak.  ZZ, door vier doelpunten van Jos Olyhoek, bleek een maatje te groot voor de Witte Condors. Toch een ongekende prestatie, want ondanks de totale leeftijd van 327 jaar, wist ZZ, deze avond bestaand uit Hans Disseldorp, Frans v.d. Burg, Frans Luiten, Tines Vonk, Jos van Doorn en Jos Olyhoek, zich eenvoudig te plaatsen voor de finaleavond. In de tweede wedstrijd van de avond stond al weer zo’n kraker van een dameswedstrijd op het programma. Pietertjes gaf alles om Epiladies te verslaan, echter was het Aisha de Bruin van Epiladies die, door twee keer te scoren, Epiladies een ruime voorsprong bezorgde. Na een slotoffensief, mede door een doelpunt en een goede kans van Yelka Osse, kwam Pietertjes nog heel dichtbij. Marloes den Heijer, de topscoorster van de vorige editie, was uiteindelijk de dame die Epiladies veilig over de streep trok. Na de titelverdedigster bij de dames, was het de beurt aan de titelverdediger bij de heren: F.C. Benson. Na een goed begin van Beatz, won uiteindelijk F.C. Benson ook zijn tweede wedstrijd en plaatste zich eenvoudig voor de finaleavond, dankzij doelpunten van Martijn Plugge en Bart v/d Salm. Ook na deze wedstrijd regende het weer doelpunten. Phoxy United verpulverde Suriprofs door onder andere twee doelpunten van Martijn van Lierop en Jesper Sloot. Wat toen volgde was een wedstrijd uit de poule des doods. Orion moest het opnemen tegen Charles Kanonsky’s. Strijd, passie, emoties, het leek wel een wedstrijd uit de Engelse voetbalcompetitie. Charles Kanonsky’s nam een 0-2 voorsprong via Luca Lopez Reyes en Tim van Veen. Orion kwam terug via Joris Disseldorp, maar Jan-Paul Griffioen vergrootte de voorsprong weer voor Charles Kanonsky’s. Orion stroopte de mouwen vervolgens op en door twee doelpunten van Tim van Rijn kwam Orion op gelijke hoogte. Charles Kanonsky’s liet het er echter niet bij zitten en als een duveltje uit een doosje was het kort voor tijd Marc Griffioen die Orion met lege handen achterliet. Liepen de emoties al aardig op in deze wedstrijd, de wedstrijd erna ontplofte volledig. Wij, als organisatie, hebben sportiviteit hoog in het vaandel staan, maar daar was in deze wedstrijd al gauw niets meer van te merken. Wij hopen, als organisatie, dat de betreffende deelnemers zich goed realiseren dat wij bij een herhaling van dit gedrag, genoodzaakt zijn om maatregelen te treffen. Gelukkig hadden we de rest van de avond wedstrijden waar het publiek weer van alles werd voorgeschoteld. Wilgenhof wist bijvoorbeeld een mooie overwinning te boeken, mede dankzij twee doelpunten van Vincent Romijn. Verder was Revenge of Boe! de meerdere van Goal Diggers. Goal Diggers knokte voor de punten, maar keepster Megan Vollebregt van Revenge of Boe! wist haar doel op de belangrijkste momenten schoon te houden en uiteindelijk was het een eigen doelpunt van Goal Diggers dat Revenge of Boe! de overwinning schonk. Vervolgens was het Van Rijn Transport dat, mede door twee doelpunten van Ed van Rijn, het strijdvaardige 3x Niks op de knieen kreeg.

Met deze overwinning plaatste Van Rijn Transport zich bovendien voor de finaleavond. Mocht u denken dat de doelpuntenregen hiermee ten einde was, heeft u het mis. TZN, gekleed in oranje shirts, liet geen spaan heel van The Vlietteam. Uw verslaggever uitkomend voor The Vlietteam heeft afgelopen zomer met veel genot en vreugde Nederland-Spanje bekeken met een ontketende Arjen Robben. TZN met Erwin van der Salm in de gelederen, scoorde maar liefst vier keer en leek bij vlagen wel een Arjen Robben. De oranjelocomotief van TZN scoorde uiteindelijk 10 doelpunten en uw verslaggever kan voorlopig even geen oranje meer zien. Ook keeper Sjors Vurens van The Vlietteam, die werd ‘’aangemoedigd’’ door een groot gedeelte van zijn familie, had een paar biertjes nodig om de vernedering weg te spoelen. Na deze oorwassing was het de beurt aan Henk de Vriep. Henk de Vriep liet zien dat ook dit jaar rekening gehouden dient te worden met dit sterk spelende team. Dankzij doelpunten van Enrico Geus, Martijn Droog en Nick Ammerlaan werd The Limit verslagen en lijkt Henk de Vriep helemaal klaar voor de kraker van komend weekeinde tegen Orion. Na afloop van het wedstrijdprogramma waren de bierglazen weer goed gevuld en draaide de keuken weer op volle toeren. Twee ingredienten voor een bijna altijd geslaagde derde helft, het was gezellig tot laat. Hoewel het gezellig was, willen wij als organisatie toch nog eens benadrukken dat het uitdrukkelijk niet is toegestaan drinken en etenswaren mee te nemen naar de tribune. Wij willen de deelnemers en toeschouwers dan ook vriendelijk verzoeken om deze algemene regel na te streven. Komende zaterdag de laatste reguliere speelronde, een aantal teams zijn al geplaatst, maar het gros zal nog voor een finaleavondplaats moeten knokken. Direct na het wedstrijdprogramma zal de loting van het finaleavondschema worden verricht. Onze toernooidames Manouk van Meurs en Ilse Hogervorst die de loting mede mogelijk gaan maken, zijn er helemaal klaar voor, u ook? Tot zaterdag!

Uitslagen 3e speelronde 24 januari 2015

Witte Condors                                     –                          ZZ                            1-4  

Epiladies                                            –                           Pietertjes                  3-1

Beatz                                                 –                          F.C. Benson               0-2  

Phoxy United                                      –                          Suriprofs                    6-2  

Orion                                                 –                          Charles Kanonsky’s     3-4

De Toko                                             –                          Blauwe Duivels           2-2                                                                                                                                                                                               Wilgenhof                                          –                           Leipe Loetjes            4-0 

Team O’Neil                                             l-                              Vet-er-aan                   1-1 

Goal Diggers                                     –                           Revenge of Boe!       1-2

Van Rijn Transport                            –                            3x Niks 3-2                                                                                                                                                                                            Hatseflatsers                                     –                          IB Vestmannaeyjar    2-2 

TZN                                                 –                          The Vlietteam            10-3 

The Limit                                         –                           Henk de Vriep            1-3 

Marbenti                                         –                            De Broekies               3-3

Programma 4e speelronde 31 januari 2015

17.30-17.55 E Wilgenhof               –            Blauwe Duivels                                                                                                               

17.55-18.20 C Marbenti                –            Phoxy Unitef

18.20-18.45 I Goal Diggers          –             Epiladies  

18.45-19.10 H Vet-er-aan            –             VVVS    

19.10-19.35 G Van Rijn Transport –            Nosneb C.F.

19.35-20.00 G Staat ’t bier koud   –           3x Niks        

20.00-20.25 D Freddy                  –           NOAD   

20.25-20.50 A F.C. Benson          –            IB Vestmannaeyjar                                                                           

20.50-21.15 H Team O’Neill         –            F.C. Faas                                                                                           

21.15-21.40 B Henk de Vriep       –            Orion                                                                                  

21.40-22.05 C Suriprofs              –            De Broekies                                                                                    

22.05-22.30 I Pietertjes              –            Revenge of Boe!                          

22.30-22.55 A Beatz                  –             Hatseflatsers     

22.55-23.20 F Infinity                –            ’t Dreamteam          

23.20-23.45 B The Limit            –             Charles Kanonsky’s