VVZZ Zaalvoetbalkampioenschap 2015

vvzz

VV/ZZ Zaalvoetbalkampioenschap 2015                                                                         namens VV/ZZ Martijn Oudshoorn

Afgelopen zaterdagavond was het al weer de afsluitende avond van editie 2015, de Finaleavond. Sporthal Meerhorst ging terug in de tijd. GOUD VAN OUD, een thema wat letterlijk van de eerste minuut dat de bal bewoog tussen de lijnen van het speelveld tot aan de prijsuitreiking van toepassing was. Van een schitterend versierde kantine tot achtergrondmuziek van The Cult en U2 uit de jaren tachtig uit de speakers van de muziekinstallatie in de zaal. Een speciale GOUD VAN OUD wedstrijd tussen ZZ en Team O’Neill, twee teams die al vanaf het eerste uur sinds 1985 deelnemen aan het VV/ZZ en voorheen ZZ toernooi, en deelnemers van deze GOUD VAN OUD wedstrijd die later op de avond in de prijzen vielen. Van Rijn Transport, ook zeker een GOUD VAN OUD team, met winnaar in het topscorersklassement, Ed van Rijn, in de gelederen begon de avond in een wedstrijd tegen Vet-er-aan. De achtste finalewedstrijden duren maar een kwartier, dus verstoppen of achterover leunen is geen sprake van. Alles moet uit de kast gehaald worden. Van Rijn Transport, een ervaren ploeg, maakte geen fout en won dankzij doelpunten van Jordy en Ed van Rijn. Dat een kwartier snel voorbij is, was te merken. Maar liefst drie van de acht achtste finalewedstrijden eindigden in een gelijkspel en moesten derhalve door penalty’s beslist worden. F.C. Benson had geen penalty’s nodig om winnaar van 2010 en 2012, Henk de Vriep, te verslaan. Twee ongelukkige acties van keeper Trevor v.d. Berg van Henk de Vriep en een pegel van Marco Westerman, liet Henk de Vriep al vroeg achter in de kantine. Daar kon zelfs coach Tess v/d Salm niets aan veranderen. In de kwartfinale boekte GOUD VAN OUD Team O’Neill al weer zijn tweede zege deze avond en stoomde hiermee verrassend naar de halve finale. In de wedstrijd erna was de Toko een maatje te klein voor IB Vestmannaeyjar en won ook F.C. Benson zijn tweede partij deze avond. In de laatste kwartfinale was het Herman van Marwijk die namens de Broekies een zeer fanatieke wedstrijd besliste. Ik heb Rinus Michels wel eens horen zeggen: “Voetbal is oorlog’’, maar dat was op het veld. In deze zaalwedstrijd leek het wel of Rinus van bovenaf de deelnemende teams influisterde, want de scheidsrechter had zijn handen vol om sommige deelnemers onder de duim te houden. Bij de dames moesten er nog twee poulewedstrijden gespeeld worden, voordat uitgemaakt kon worden welke twee damesteams de finale zouden mogen spelen. In de loop van de avond werd wel duidelijk dat Epiladies, de winnaar van de vorige editie, en Revenge of Boe! het meeste recht  van spreken hadden. Epiladies werd uiteindelijk eerste in de eindstand in de poule, mede dankzij een doelpunt van topscoorster bij de dames, Anouk Kulk. Revenge of Boe! in drie jaar tijd uitgegroeid tot een ware titelkandidaat met veel scorende dames als Manouk ’t Mannetje en Catja Rotgans in de gelederen werd de nummer twee. In een finale waar de dames elkaar soms het licht in de ogen niet gunden, waar om elke millimeter werd geknokt, waar de spanningen door de lijven gierden van de deelneemsters, was het uiteindelijk Epiladies die door beter genomen penalty’s de felbegeerde wisselbeker bij de dames in de lucht mocht houden. Een afsluiting van een zeer spannend en geslaagd damestoernooi waar de onderlinge verhoudingen niet groot waren en daarom mede aantrekkelijk was om te volgen. Om kwart over tien was het dan eindelijk zover, grote namen uit de Stompwijkse voetbalhistorie maakten hun opwachting in een speciaal georganiseerde GOUD VAN OUD wedstrijd. Vooraf aan de wedstrijd was het nachtburgemeester Marcel Zuidgeest die maar liefst vijfentwintig iconen huldigden voor bewezen diensten in het verleden. Op de achtergrond muziek uit de eind jaren tachtig, in het veld de toppers van toen en coaches aan de zijlijn die het nog niet verleerd waren. Coach Hans van Rhijn had namens ZZ de volgende namen tot zijn beschikking: Hans Disseldorp, Tines Vonk, Frans Luiten, Jos Olyhoek, Nico v/d Salm, Sjaak v/d Salm, Ed van Vliet, Jos van Rijn, Wim de Groot en Sem Nazloomian. Theo v.d. Bosch en Wybo Lelieveld waren ook present maar bleven aan de kant. Bij Team O’Neill had ook coach Adrie Kerkvliet de keuze tussen nog steeds sprekende namen: Leon Janson, Edwin Vurens, Edwin Develing, Frank van Santen, Melchior van Santen, Chris Duyvestijn, Frank Janson, Jan-Willem van Bemmelen, Ed van Rijn, Peter van Viegen en Ferry van Haver. Het publiek ging er weer eens ouderwets voor zitten en zag Team O’Neill in een schitterend tenue winnen, maar eigenlijk was dit een formaliteit. Er was geen sprake van een winnaar of een verliezer. Wat was het prachtig om zo’n uniek gezelschap weer eens binnen de lijnen actief te zien en wat heeft het publiek genoten, heren bedankt! Vlak na deze wedstrijd moest Team O’Neill de knop omzetten, want hun halve finale stond te beginnen. En wat voor een halve finale! Team O’Neill, als vanouds aan de hand van de “schaakmeester’’ Edwin Vurens, zorgde voor een sensatie. Twee keer terugkomend van een achterstand, eindigde de reguliere speeltijd in een gelijkspel na een doelpunt van Edwin Develing, u weet wel van vorige week. Wederom voor de vijfde keer deze avond moesten penalty’s bepalen wie de sterkste was. Tegenstander IB Vestmannaeyjar zag de bui al hangen, deze trein was niet meer te stoppen. Tim Vurens van Team O’Neill, mocht uiteindelijk de beslissende penalty nemen en volbracht dit keurig. F.C. Benson, regerend dubbelvoudig kampioen, met beste keeper van het toernooi Joeri v.d. Salm in het doel, moest het in zijn halve finale opnemen tegen de Broekies. F.C. Benson bekend dus met het spelen van (halve) finales speelde gedecideerd en liet zich niet afleiden door het fanatieke spel van de Broekies. Marco Westerman was uiteindelijk diegene die de trekker overhield en hiermee stond de finale bij de heren vast. De Broekies bleven niet helemaal achter met lege handen. Dame Chelsea Disseldorp speelde alle wedstrijden moeiteloos mee in het herentoernooi en zelfs in de halve finale was ze 1 van de betere. Voor de organisatie was het dan ook niet moeilijk om haar te verkiezen tot Most Valuable Player bij de dames. In de finale maakte vervolgens F.C. Benson gebruik van de moegestreden strijders van Team O’Neill en hiermee won F.C. Benson voor de derde keer op rij de titel en mag hiermee de wisselbeker behouden. Naast de dikverdiende tweede plaats mocht Team O’Neill nog een prijs in ontvangst nemen. Edwin Vurens, veel beschreven deze editie, werd verkozen tot Most Valuable Player bij de heren. En zo kwam een lange voetbalrijke avond tot een einde en verplaatsten de massa mensen zich naar de kantine voor de vele teamschotels en pitchers. Het was ouderwets gezellig tot laat, heel laat! Namens de organisatie VV/ZZ wil ik iedereen bedanken die op vrijwillige basis zijn steentje heeft bijgedragen aan een succesvol verlopen toernooi. Ook veel dank aan onze sponsors Kantoor Zaal, die vijf vouchers voor ieder zestigste scorend team en een bijdrage voor ieder zestigste doelpunt beschikbaar stelde, Scheria voor het drukwerk en COOP Stompwijk voor de te besteden bonnen voor de vele vrijwilligers. Uiteraard willen wij graag ook het publiek dat iedere avond in grote getale aanwezig was, bedanken voor hun komst. Wij, als organisatie, hebben genoten van spel, gezelligheid en vreugde, graag tot volgend jaar!

Uitslagen Finaleavond 7 februari 2015

Achtste finale Heren

Vet-er-aan              –                        Van Rijn Transport                        0-2

Team O’Neill                                   Nosneb C.F.                                  3-0

De Toko*(wns)       –                        Freddy                                         0-0

Phoxy United                                  IB Vestmannaeyjar                        1-2

Charles Kanonsky’s –                       ZZ                                                5-0

F.C. Benson           –                         Henk de Vriep                               3-1

‘t Dreamteam                                 De Broekies*(wns)                        1-1

Infinity                  –                        Wilgenhof*(wns)                           1-1

Poule I Dames

Revenge of Boe!     –                       Epiladies                                       2-0

Pietertjes               –                       Goal Diggers                                 0-2

Kwartfinale Heren

Van Rijn Transport –                       Team O’Neill                                 2-5

De Toko               –                        IB Vestmannaeyjar                        1-5

Charles Kanonsky’s –                      F.C. Benson                                  0-3

De Broekies           –                      Wilgenhof                                      2-1

Poule I Dames

Pietertjes               –                      Epiladies                                       0-1

Revenge of Boe!     –                       Goal Diggers                                3-0

Halve Finale Heren

Team O’Neill*(wns) –                     IB Vestmannaeyjar                        3-3

F.C. Benson            –                     De Broekies                                  1-0

Finale Dames

Epiladies*(wns)      –                      Revenge of Boe!                            0-0

Finale Heren

Team O’Neill           –                      F.C. Benson                                  0-6