Liefdevol Gaanders carnavalsfeest

carnaval emmaus

Het seizoen werd voor de Gaanders afgelopen woensdag geopend door Prins Marcel, Page Yvonne en Opper Frans met een bezoek aan zorginstelling Swetterhage en vrijdag aan Emmaus. Met gehandicapten en ouderen werd er intens carnaval gevierd door de Gaanders. Zij beleven veel plezier van de gezelligheid, muziek en leut en gein wat door de Gaanders gemaakt wordt. Bij Swetterhage waren Blaaskapel de Zwiebels en disco Firefly aanwezig voor de muzikale omlijsting. In Emmaus werd dit door het Gaanders Oud Prinsenkoor verzorgd. 

Tienerdisco

carnaval kinderdisco

Voor tieners is het fantastisch om te mogen gaan ‘stappen’ bij de Infinity in het Dorpshuis. Een locatie waar ze nog niet mogen komen, maar waar onder leiding van een echte Deejay carnaval gevierd wordt met de Gaanders en ook de Koomers van de Gaanders. Deejay Kevin heeft de tieners bezig gehouden met het lopen van de polonaise maar ook danswedstrijden en speciale dansjes. Helemaal moe gedanst kwamen ze uit de kelder van het Dorpshuis voldaan naar buiten. Ook Prins, Page, Opper kwamen moe gedanst naar boven.  

carnaval optocht

Optocht en straatcarnaval

Wat een bont spektakel in Gaandrië afgelopen zaterdag, de carnavalsoptocht. Nadat eerder ’s ochtends in Leidschendam het startsein was gegeven, toen Prins Marcel de hamer van wethouder Rozenberg had ontvangen, trok in de middag de stoet door het Gaandriaanse rijk. In totaal waren er 28 deelnemende vriendengroepen, verenigingen en kinderen. Een record wat verbeterd werd, nog nooit deden er zoveel mee.

De laatste jaren is de gebruikelijke carnavalsoptocht uitgegroeid tot een waar spektakel, met ieder jaar mooiere creaties die al weken van te voren gebouwd worden. Dit jaar had de jury een speciale stop bij de kerk ingebouwd, waar alle deelnemers hun visitekaartje konden afgegeven. Middels een verkeerslicht werden de deelnemers vloeiend na de test doorgelaten. Er werd geroeid, gedanst, gesalueerd en gezwommen om maar een zo hoog mogelijke score te krijgen. Op deze manier kon de jury alles objectief bekijken en beoordelen. Het motto “Alles is liefde” werd middels harten, love, liefdesverklaringen etc. uitgebeeld op de kar of kledij.

Na de optocht ging zelfs de zon nog schijnen, zodat iedereen lekker na kon kletsen tijdens het straatcarnaval. De versierde kar van de Booming groep stond boven aan de Meerlaan, met lekkere muziek om het feest te continueren. Later werd op het podium, de prijzen van de optocht door Prins Marcel, Page Yvonne en Opper Frans bekend gemaakt, na eerst even met z’n allen naar elkaar gezwaaid te hebben.

1e prijs Srednaag ed met de Love Boat (tevens winnaar wisseltrofee)

2e prijs de Annies met een liefdesboot

3e prijs Infinity met Casino

4e prijs (originaliteit) Booming groep met Cupido

5e prijs (uitstraling) Kroegtijgers met Boer zoekt vrouw

6e prijs (aanmoediging) Joost van Bemmelen 

Pechprijs, net naast de prijzen, was voor ‘de dames van de Oud Prinsen’ in hun bruidsjurk.  

Later in de avond maakten de Gaanders zich op voor het gekostumeerd bal, het carnavalsfeest waar veel jonge carnavalsvierders op af komen. De animo is groot om verkleed te komen naar dit feest, wat tot de mooiste uitdossingen leidt.

Deze avond werd de prijzen uitgereikt voor de best verklede

Groep:                meisjes in het groen met kroontjes

Dames:               Marije Luiten verkleedt als aardbei

Heren:                de rode Muppet

Na een start om half 9 eerder die dag, zijn dit zware polonaises voor Prins, Page en Opper. Tot in de kleine uurtjes werd er gezellig gefeest waarna snel het bedje opgezocht werd door de raad, daar de Carnavalsmis de volgende dag op het programma stond.  

De Gaanders Carnavalsmis werd voorgegaan door Pastoor Broeders die voor het eerst in Stompwijk predikte. Pastoor Broeders vond het een eer om precies tijdens deze mis dit te mogen doen. Via de voordeur van de Heilige Laurentiuskerk werden Prins Marcel, Jeugdprins Daan en Page Yvonne, Jeugdpage Monica en de raden van elf de kerk waardig binnen geleid. Het oud prinsenkoor van de Gaanders, ‘the Old Princes in Harmony’ zongen de mooiste liederen onder leiding van dirigent Bram Soentjens en muzikale omlijsting van Aad Paardekoper.

Met als slotlied het mooie ‘I will follow him”. The old Princes kregen na afloop een staande ovatie van het publiek. Wat resulteerde in een korte toegift.   

Later die middag in Het Blesse Paard, was er een gezellige middag met Fanfare Juliana die voor een vrolijke muzikale noot zorgde. Prins Marcel en Page Yvonne reikte de Gaanders jaarmedaille uit aan saxofonist Olaf Verburg van de Fanfare. Er werd door de bezoekers luid meegezongen, zeker toen later ook de Oud Prinsen nog de echte carnavalsmedley ging zingen. Kortom een fantastisch Gaanders carnavalsfeest voor jong en oud.  

Meer informatie rondom al onze carnavalsactiviteiten vindt u op onze Gaanders carnavalssite www.degaanders.nl 

3x alaaf  De Gaanders

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Later in de avond maakten de Gaanders zich op voor het gekostumeerd bal, het carnavalsfeest waar veel jonge carnavalsvierders op af komen. De animo is groot om verkleed te komen naar dit feest, wat tot de mooiste uitdossingen leidt.

Deze avond werd de prijzen uitgereikt voor de best verklede

Groep: meisjes in het groen met kroontjes

Dames: Marije Luiten verkleedt als aardbei

Heren: de rode Muppet