Stompwijkse Badgasten goed op dreef

Stompwijkse Badgasten goed op dreef

Vorige week heeft Sanne van Ruijven met drie clubgenoten in Amsterdam meegedaan met de Nederlandse kampioenschappen. Hier mocht zij uitkomen op de 4×100 meter vrije slag estafette. Tijdens deze spannende wedstrijd klommen zij van de 17de plek naar de 8e plek. 

Afgelopen zondag zijn Bart Pardon en Jelsie van Ruijven met de Leidse club LZ1886 naar de Nationale Club Meet geweest in Eindhoven. Daar streden de beste 16 clubs van Nederland om het hoogste plaatsje op het podium. Er werden 19 nummers gezwommen, zowel individueel als estafette. Voor elk nummer zijn punten te verdienen. De club die de meeste punten behaalt mag zich clubkampioen van Nederland noemen.

Bart was de eerste Stompwijker die het Eindhovense water in dook voor de 50 meter schoolslag estafette. Samen met zijn teamgenoten werd hij heel knap 5e. Even later mocht Jelsie van start voor de rugslagestafette. De dametjes van LZ1886 lieten zien dat ze echte rugslagspecialisten zijn: de eerste plaats voor LZ1886.

Jelsie moest even later aantreden voor de 100 meter wisselslag. Met een meisje uit Vaassen ging het lange tijd gelijk op. Maar uiteindelijk trok ze aan het kortste eind voor nog een eerste plaats. Direct daarna haalde Bart alles uit de kast op zijn 100 meter wisselslag. Hij verbeterde zijn persoonlijk record (PR) met maar liefst 2,5 seconden en werd knap 13e in een sterk deelnemersveld.

Jelsie stond voor de laatste keer die middag op de startblokken voor de vlinderslagestafette. Ze zweepte haar clubgenootjes op tot een grootse prestatie: een knappe derde plaats was het resultaat. Bart was met zijn teamgenoten erop gebrand om dit resultaat te evenaren op hun vlinderslagestafette. Hiervoor lagen ze amber een seconden te lang in het water en werd het een vierde plek.

Dankzij de punten die Bart en Jelsie voor hun club hadden verzameld, werd LZ1886 uiteindelijk 6e. Halverwege de terugreis werd dit nog even met zijn allen gevierd bij de McDonald’s.

Volgend weekend staat Jelsie op maar liefst 6 nummers in de laatste serie op het Nederlands kampioenschap dat in Leiden zal plaatsvinden. Op elk nummer mogen bij elke leeftijdscategorie de 18 beste zwemmers van Nederland starten. De snelste 6 (op basis van hun PR) ontmoeten elkaar in de laatste serie van elk nummer. Jelsie gaat nog een weekje keihard trainen en veel spaghetti eten om een medaille mee naar Stompwijk te mogen nemen.

Ilona van Ruijven