Herinrichting N206 en Meerlaan


Al geruime tijd wordt er gewerkt aan de N206, bushalte R-Net, verbreding brug over de Nieuwe Wetering en de zeer gewenste aanleg van de Rotonde. De Adviesraad is hier positief over en neemt de overlast voor lief. We hebben wel signalen en vragen opgepikt van Stompwijkers over deze werkzaamheden. Als Adviesraad hebben we dan ook een brief opgesteld richting de Provincie waarbij we onderstaande zaken aan de orde hebben gesteld:

Waarom wordt het nu betegelde stuk fietspad in het Oosteinde tot nu toe niet meegenomen in de renovatie van de N206? Is er een betere afvoer van water mogelijk op het fietspad ?

Er wordt straks een overdekte fietsenstalling geplaatst onder aan de toegangstrap naar de bushalte. Deze toegangstrap wordt ook voorzien van een leuning. Zonder op de planningen vooruit te lopen, wordt er de komende weken ook hard gewerkt aan de voorbereidingen van de rotonde en herinrichting ter hoogte van het tunneltje.

Met de herinrichting van de Meerlaan ter hoogte van de T-splitsing bij het Blesse Paard is er momenteel een gevaarlijke situatie ontstaan voor fietsers. Fietsers worden nu ”gedwongen” om over de rammelstrook te fietsen, hetgeen uiterst comfortabel is. De Adviesraad neemt dit op met de gemeente.

Mocht u verder vragen hebben, neemt u dan contact op met de leden van de Adviesraad of stuur een bericht naar (adviesraad-stompwijk@ziggo.nl). 

Ank van der Poel (secretaris Adviesraad Stompwijk)