Gezocht: Vrijwillig(st)er voor de doopgroep

Sinds 2015 bestaat de doopgroep nog maar uit 1 persoon en daarom zoeken we per direct versterking, voor de Laurentius kerk in Stompwijk.  

Wat doet een vrijwillig(st)er?

Je begeleidt de ouders vooraf- en tijdens een doopviering voor de parochie te Stompwijk. De doopgroep onderhoudt het contact met de ouders, Pastoor en het secretariaat over de doopviering. Denk hierbij aan de datum/tijdstip van het dopen en de inhoud van het boekje voor de viering. Tijdens de viering zien zij erop toe dat alles netjes verloopt, luiden ze de klokken, zorgen ze ervoor dat alle spullen klaar staan, begeleiden ze de ouders, en assisteren ze de pastoor.

Het werk van de doopgroep is heel divers. Je leert veel van de mensen en van de spontane reacties van de kinderen tijdens een doopviering. Maar het mooiste komt als laatste……….je krijgt er namelijk iets heel moois voor terug: WAARDERING.

De ouders vinden het prettig dat zij persoonlijk begeleidt worden. Dat is zeldzaam aan het worden want de meeste parochies kennen geen doopgroep (meer). Juist door de inzet van de doopgroep kunnen de doopvieringen een persoonlijk tintje krijgen en kiezen ouders er nog voor om hun kindje te laten dopen.


Heb je interesse of wil je meer weten? Neem dan tijdens openingstijden contact op met het secretariaat. Dr. van Noortstraat 88.

Email: sintlaurentius@hotmail.com. Je kunt ook terecht bij Patricia van Arkelen, zij is vrijwilligster voor de doopgroep en te bereiken via het mailadres: koorstompwijk@outlook.com. Als je wilt zien wat het werk in de praktijk inhoudt, dan kun je een kijken nemen achter de schermen tijdens de eerstvolgende doopviering is 15 maart a.s.