Sam’s kledingactie

Sam’s kledingactie

Doe mee met de kledinginzamelactie van Sam’s Kledingactie in Stompwijk en steun Cordaid Mensen in Nood!

Ook dit jaar vindt in Stompwijk de kledinginzamelingsactie van Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood plaats. U kunt op 3 april 2015 uw gebruikte kleding, schoeisel en huishoudtextiel in gesloten plastic zakken inleveren op onderstaand adres:

De auto op het kerkplein (13:30-16:00 uur)

De opbrengst van de ingezamelde kleding gaat dit jaar naar een ontwikkelingsproject van Cordaid Mensen in Nood in Bangladesh:

Situatie: Bangladesh heeft het grootste bewoonde deltagebied van de wereld: het Patuakhali district. Het land kampt met een regen- en cycloonseizoen van juli tot en met oktober. Dijken begeven het en hele stukken land worden door het water weggespoeld. Resultaat: elk jaar verdrinken er meer dan 8.000 mensen. En elke ramp weer verliezen mensen hun huizen en bezittingen. Wij Nederlanders winnen gelukkig sinds 1953 het gevecht met het water. Als geen ander hebben we hierin ervaring en expertise opgebouwd. Wij moeten hen, als waterbouwers, toch kunnen helpen?

Help mee met uw oude textiel: Dankzij uw kleding donatie aan Sam’s Kledingactie kan Cordaid Mensen in Nood samen met Caritas Bangladesh de kwetsbare dorpen beschermen. Er worden degelijke dijken aangelegd en er wordt een preventieproject opgezet dat de bevolking leert hoe zij zich voor kunnen bereiden op rampen, zodat ze die op eigen kracht kunnen doorkomen.

Voor meer informatie over Sam’s Kledingactie en de gesteunde projecten kunt u kijken op www.samskledingactie.nl

of bellen naar 073-687 10 60.