Handbalverslag

W.H.C – Stompwijk ‘92

Afgelopen zondag speelden wij uit tegen W.H.C. Ilse Hilgersom was onze coach deze middag. De wedstrijd werd scherp begonnen, helaas iets te scherp. Zeker 4 vrije doelkansen werden op de keeper op paal geschoten. Hierdoor ging het gelijk op, 4-4. Onze tegenstanders waren van de provocerende teksten en helaas lieten wij ons erg beïnvloeden. De eerste helft werden 4 pingels gemist. Gelukkig wist Jiska de pingel er wel in te schieten en maakten we het 7-7. Maar door schoten van de hoek en opbouw gingen we met een achterstand van 11-7 de rust in.

Tijdens de rust kregen we te horen dat we meer op tempo moesten spelen, net als de eerste 10 minuten van de 1e helft. Maar wel onze kansen benutten. We begonnen goed, door 4 doelpunten van de hoeken Jennifer en Claire werd de achterstand verkleind, 14-12. Jiska wist Jona mooi te vinden op de cirkel en het werk 15-13. Ruim 5 minuten lang werd er niet gescoord door beide teams. Helaas kregen we een pingel tegen en werd deze benut. Door een break-out van Cynt en een goal van Leonie vanaf de hoek werd het 17-16. Maar de hoek van W.H.C. wist 2 keer achter elkaar te scoren, weer een achterstand van 3 punten. In deze belangrijke fase misten we weer een pingel. Gelukkig wist Marieke de volgende pingel raak te schieten, 20-19 was de stand met nog 2 minuten op de klok. Het aantal pingels van deze wedstrijd (8) geeft wel aan wat voor pot het was. Weer wist de hoek van W.H.C. te scoren, 21-19. De volgende aanval kwam Jiska verkeerd neer en ging door haar knie. Toch wist Cynt te scoren en met een stand van 21-20 en 1 minuut op de klok moesten we offensief gaan verdedigen wilden we een punt mee naar huis nemen. Yessss, Cynthia wist de bal te onderscheppen en te scoren! 21-21 was de eindstand van deze wedstrijd.

Supporters die aanwezig waren en coach Ilse, bedankt. Jiska, hopelijk valt de blessure mee!

Volgende week zaterdag (19.30) spelen we de laatste wedstrijd van dit seizoen. We spelen thuis tegen DIOS de nr. 2 en wij staan als nr. 3 genoteerd op de ranglijst. We hopen dit seizoen goed af te sluiten, dus u bent allen uitgenodigd om ons naar deze overwinnen toe te schreeuwen.