Regiowedstrijden voor de Badgasten

Zaterdagmiddag gingen Bart Pardon en Jelsie van Ruijven naar Alphen a/d Rijn voor de regionale wedstrijden. Eerst mocht Bart aantreden op de 100 meter vrije slag. Twee jongens gingen er als een dolfijn vandoor en moest Bart met twee anderen strijden om de derde plek. Dit leek een nek-aan-nek-race te worden. Maar in het laatste baantje gaf Bart ons de indruk extra conditie opgedaan te hebben in de Stompwijkse Vaart, want hij bleek de langste adem te hebben en kon daardoor het podium betreden.  

Daarna stond Jelsie op de startblokken. Zij leek nog amper bijgekomen te zijn van het indrukwekkende zwemweekend toen ze het moest opnemen tegen de landelijke top. Samen met twee andere meisjes peddelde ze een stuk rustiger door het water dan een paar weken geleden. Uiteindelijk leek ze in het laatste baantje te hebben besloten toch een gouden medaille te willen hebben. Vanuit een tweede positie werd het gas vol open gedraaid om weer vanaf de hoogste trede van het podium van het uitzicht te mogen genieten.  

Daarna ging Bart van start op de 100 meter rugslag. Hierbij wordt vanuit het water vertrokken: met de handen aan de beugels van het startblok en twee voeten tegen de kant. Na het startschot gleden zijn voeten opzij waardoor hij slecht weg kwam. Bart keek gelijk tegen een achterstand aan die hij nauwelijks kon goedmaken en werd uiteindelijk vijfde.  

Jelsie stond aan het einde van de middag op het startblok voor de 50 meter vlinderslag. Ook nu besloot Jelsie het spannend te maken door langzamer te zwemmen dan ze eerder had gedaan. Bij de finish bleken alleen de mensen die recht voor de badrand stonden te kunnen zien dat Jelsie net iets eerder was dan een meisje uit Leiden.  

Zondag waren er regiokampioenschap voor de lange baan (langere afstanden). Sanne van Ruijven had zich weten te plaatsen voor de 400 meter wisselslag. Met een zeer mooie tijd werd ze knap 11e. 

Jelsie mocht uitkomen op de 400 meter vrije slag. Al snel werd duidelijk dat ze nu geen zin had in een spannende strijd. Met grote voorsprong lukte het haar om haar voorraad gouden medailles aan te vullen.

Ilona van Ruijven