Paasvieringen

Paaswake met het E.M.S. koor
 
In het begin was er niets……Alleen duisternis………. van het duister naar het licht en nooit andersom!

Wij vieren met Pasen het feest van het licht en zullen de Paaskaars in Processie de kerk in dragen. Graag willen wij dit vieren en het licht doorgeven in de Paaswake.


Zaterdagavond 4 april
Aanvang: 21.30 uur
Voorganger: Pastor van der Bie
 
Fijne Paasdagen, Betty van Rijn

 

Vieringen in de Goede week   

Deze week is de Goede week. We bereiden ons met allerlei vieringen voor op het feest van Pasen. Geen vieringen die herinneren aan de meeste leuke momenten in het leven van Jezus, maar soms is het heel goed om door een dal te gaan om daarna een feest beter te waarderen en te vieren. 

Donderdag vieren we Witte donderdag. We herinneren dan het laatste avondmaal. Eigenlijk de allereerste eucharistieviering. Om 19:00 uur is er een viering met samenzang.  

Vrijdag om 15.00 uur lopen we de Kruisweg. We herinneren de moeilijke weg die Jezus gegaan is. Maar denken ook aan al die mensen die het, om wat voor reden ook, moeilijk hebben.   

Zaterdagavond om 21.30 uur is de Paaswake. Een viering vol symbolen van licht, water en vuur. Het EMS koor zingt bij deze viering.  

Zondag is het Eerste Paasdag. De viering met het parochiekoor begint iets later dan gebruikelijk om 11.15 uur.

Dit iets latere begin is omdat de voorganger, pater Bouman, eerder een viering om 10.00 uur heeft en ook de dirigent en organiste van het parochiekoor een eerdere viering hebben. Wij gunnen hun de tijd om van de ene kerk naar de ander te komen.

 

Al met al heel veel vieringen waar u welkom bent.

 

Hopelijk tot ziens, Marianne Turk