Zomertijd de klok een uur vooruit en vooruitzicht op een nieuw kortebaanseizoen

kortebaan

Zomertijd de klok een uur vooruit en vooruitzicht op een nieuw kortebaanseizoen!

Zoals de laatste jaren gewoon is wordt het seizoen ingeluid op het drafcentrum Alkmaar. Tweede paasdag 6 april staat er een bijzonder aantrekkelijk programma op ons te wachten. Buiten de langebaankoersen zal na 13 jaar opnieuw de megasprint over 700 meter voor kortebaners worden verreden.

Grote namen als Ruud Pools, Aad Pools, Jan de Leeuw en Cees Imming zijn ingeschreven.

Voor ons Stompwijkers is het vermelden waard dat Wim van Buytene met de Stompwijkse winnaar 2013 Howings Kumpel ook aan de start zal verschijnen.

Ook Wim van Mespel met Windsor Forest is van de partij. Maar voor alle kortebaanbesturen zal het hoogtepunt van deze dag de gelegenheidskoers zijn waar een afgevaardigde de vereniging vertegenwoordigd. Cees van Veen was de afgelopen jaren een prima vertegenwoordiger en ook deze keer is hij de pikeur voor ons cluppie. Twee jaar geleden werd hij met de toen pas 4 jarige Cool and Fanatic schitterend tweede. Nu zal Cees ook weer samen met deze ruin de strijd aan gaan. Inmiddels een paar jaar verder hebben Cees en Cool heel wat meer ervaring opgedaan.

Eens in de 2 weken reist Cees af naar Flevoland waar hij verschillende paarden rijdt voor trainer Bas Crebas. Wat dichter bij huis kan hij bij Brian Vader entrainement Stal de Krom in Leidschendam zich naar hartenlust uitleven en zich eigen maken in het pikeurs vak.

Cool and Fanatic heeft zich de afgelopen jaren zeer verdienstelijk gemaakt op de lange baan en heeft met een record van 1.16.1 uit 60 starts 14 overwinningen behaald in Nederland en 8 in het buitenland.

Kortom de verwachtingen zijn hoog gespannen.

Dus beste mensen niet vergeten maandag 6 april KORTEBAANDAG drafcentrum Alkmaar, Sportlaan 4, aanvang 13.30 uur.

Let wel op met parkeren van uw auto!

Alleen in de vakken, want zo niet zit er geheid een bon op je voorruit!

Namens Nooit Gedacht, Conny Oliehoek