Toernieuws Toerclub Stompwijk

Toernieuws Toerclub Stompwijk

De opening van ons nieuwe fietsseizoen is onstuimig verlopen, qua weer dan. De harde zuidwestenwind en aangekondigde buien zorgden afgelopen zondag voor een opkomst van slechts 20 fietsers. De eerste lekke band van het seizoen kon ook al genoteerd worden, bij mij in de schuur. Zodat ik meteen al een streepje achter mijn naam heb voor te laat komen. Gelukkig hadden de mannen even op mij gewacht, zodat we achter de andere groepen aan met z’n 5en vertrokken. In de Meer en Geer haakten de 4 mannen van de A2 bij ons aan en probeerden zoveel mogelijk uit de wind te blijven, net als wijzelf eigenlijk. We maakten dankbaar gebruik van de beschutting van de bebouwing langs de route richting Delft en toen we meer naar het oosten draaiden was de wind in de rug zeer welkom. Het laatste stuk langs de Rotte begon het al wat te spetteren, maar we kwamen nog redelijk droog bij de koffie. De terugweg verliep een stuk minder makkelijk. Vol goede moed reden we nog een stuk langs de andere kant van de Rotte naar de roeibaan, maar de regen en harde wind deden ons al snel besluiten een kortere weg naar huis in te slaan. Via Moerkapelle en Benthuizen kwamen we na ruim 70 km weer terug in Stompwijk, waar we concludeerden dat we qua training toch weer wat voorsprong hadden gepakt op de thuisblijvers.

Arno van Rijn

De C-groepen

Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je neer!! Maar zondag ging dat niet helemaal op. De eerste clubrit was er een om gauw te vergeten! Vergeleken met vorig jaar, een record aantal (75)fietsers, nu stonden er maar 20 klaar. Wij begonnen met zijn 7en in één groep, maar aan het eind van de Middelweg keerden er 2 weer naar huis. Via het Kangoeroepad naar Bleiswijk en bij de Rotte de weg langs de molens genomen. Het weer viel in het begin wel mee, veel wind maar nog gunstig, later kregen we hem behoorlijk tegen. Maar toen was het nog droog, met de koffietent in het zicht begon het zachtjes te regenen. Bij restaurant Meerenbos stond het personeel ons al op te wachten. Vlot stond dus de koffie voor ons op tafel. Niet lang daarna kwamen de andere groepen al een beetje nat geregend binnen. Voor de terugweg de Rotte gevolgd. Van de regen hadden we nu meer last mede door de striemende wind voelde het niet erg prettig aan! Langs Moerkapelle, Kruisweg naar de Hoefweg en door Oosterheem en langs de Benthuizerplas, waar we Elly al hardlopend tegenkwamen, naar Zoeterwoude. Bij het Geertje zijn we afgehaakt en waren we om 12.15u thuis met de eerste 40 km. op de teller.

Annie van Rijn

Aanstaand weekend is het alweer Pasen en dan rijden we de clubrit op maandag. De A groepen rijden naar Honselersdijk (waterskibaan) voor een rit van 75km. De B gaat naar Schipluiden voor 65km en de C naar Wassenaar (De Duinen, 45km). Vertrek is om 9.00u vanaf de parkeerplaats van de sporthal.