Toernieuws Toerclub Stompwijk

Op 2e Paasdag reden we met de toerclub de 2e clubrit van het seizoen. Er stond nu gelukkig niet zo veel wind en het was droog dus nu wel een grote drukte op de parkeerplaats. De B ging naar een koffietent in Schipluiden en de C richting Wassenaar. Voor de A-groepen stond Honselersdijk op de kalender, maar deze koffietent was telefonisch niet bereikt. We vertrokken dus met de hoop dat ze wel open zouden zijn. Met 10 man reden we een route via Delft en De Lier naar de Maasdijk. Met de wind licht in de rug schoot het lekker op, maar hadden we wel af en toe een vlaagje miezer. De koffietent in Maasdijk reden we voorbij en kwamen bij de kruising bij de Oranjesluis. Daar is het momenteel een grote bouwput, maar met wat omzwervingen kwamen we weer op het St. Jorispad. Onlangs is daar vlakbij een nieuwe fietsbrug De Snelbinder geopend over de nieuwe ringweg rond De Lier. We moesten even kijken waar de oprit was, maar daarna vlogen we eroverheen. Aan de andere kant was de bekende weg naar de Wollebrand. Vlakbij de waterskibaan kwamen we Mieke tegen. Zij was op eigen gelegenheid komen fietsen, maar trof bij de wielerbaan een dicht hek. Omdat haar groep niet kwam opdagen sloot ze maar bij ons aan voor de koffie bij de Wollebrand. Zo zaten we bij de open haard te genieten van de sfeer en prima koffie. De A2 bleek in Maasdijk beland en de A3 ging eerst naar ’t Wapen van  Maesland, maar die bleek ook gesloten en toog daarna ook naar Maasdijk. Die hebben we dus allemaal niet meer gezien. Volgende keer beter. De terugweg ging via Schipluiden en de Ackerdijkse Plassen en na ruim 85 km waren we weer terug in Stompwijk.

Arno van Rijn  

De C- groepen

Wat een opkomst vandaag!! Ik telde wel 70 leden op deze koude lentedag! Want koud was het, zeker toen het al gauw begon te miezeren. Ja, en dat zie je niet op buienradar! En dus geen regenkleding mee genomen! Onderweg dus de route die we bedacht hadden even gewijzigd. Wij reden met zijn 11en (en de andere met 8) dus niet richting Katwijk, maar de kortste weg via Voorschoten, Papeweg, de Klip, naar de koffietent in de duinen. De vlag hing nog niet uit en ja hoor, ze waren nog niet open. We besloten terug te gaan naar De Badmeester, een strandtent aan de Wassenaarseslag. Daar konden we even op temperatuur komen. Ik had me daar dus niet goed op voorbereid! Maar de warme chocomelk doet wonderen. Terug ook weer via Wassenaar. Daar wist Aad een voor ons onbekende mooie weg die bij de tunnel uitkwam. Gelukkig was het nu droog en reden we lekker voor de wind. Vlakbij de Horsten spotte we een ooievaarsnest met een stel ooievaars erop die mogelijk hun woning aan het klaarmaken waren. Even later kwamen we alweer aan in Stompwijk, waar de meesten afhaakten. Met zo`n 45 km. reden we klokslag 12 uur de fietsen naar binnen. Van Fried vernomen dat zij wel koffie gedronken hebben in “De Duinen” en zo`n beetje de zelfde route hadden, maar dan tegengesteld.

Annie van Rijn 

Aanstaande zondag gaan de A (80km) en B (70km) naar Haastrecht. De C gaat naar Wateringen voor een rit van 45 km. Vertrek is weer om 9.00 uur vanaf het Klaverblad.