Elfdorpentocht 2015 (Stompwijk)

Elfdorpentocht 2015 (Stompwijk)

Op zondag 3 mei organiseert Toerclub Stompwijk de 24e achtereenvolgende Elfdorpentocht.

Met verleden jaar ruim 1.400 deelnemers en heel veel positieve reacties beleefde de Elfdorpentocht wederom een hoogtepunt. De goede weersomstandigheden deden vele fietsers uit Stompwijk, de wijde omgeving en zelfs uit verre delen van ons land besloten om deze tocht te rijden.

Uiteraard dragen ook de prachtige routes bij aan de steeds weer geweldige deelnemersaantallen.

Er kan dit jaar weer gekozen worden uit 5 afstanden: 25, 45, 80, 125 en 160 km! Voor iedereen wat wils, ook voor gezinnen met jongere kinderen (de wielrenners/-rensters in de dop). De routes gaan vrijwel uitsluitend over fietsvriendelijke wegen in de landelijke gebieden die Zuid-Holland rijk is. We zijn er ook dit jaar weer in geslaagd om routes uit te zetten waarin vrijwel geen verkeerslicht voorkomt. Ga dat maar eens vertellen aan iemand die niet uit de Randstad komt! Alle routes zijn duidelijk met pijlen uitgezet, dus u hoeft niet steeds op uw routebeschrijving te kijken. Na afloop ontvangen de deelnemers, tegen geringe vergoeding, een leuke herinnering.

Ondanks het succes van de afgelopen jaren zitten de routemakers niet stil. Ook dit jaar zijn er in de diverse routes weer wat veranderingen of verbeteringen aangebracht door het landelijke gebied. Zowel de 25 als de 45 km route zal duidelijk maken dat je helemaal niet ver hoeft te fietsen om op de mooiste plekjes te komen.

We zijn blij dat we ook dit jaar weer gebruik kunnen maken van Het Blesse Paard als start- en aankomstlocatie. Het zal hier de hele dag door een gezellige drukte zijn van fietsers, vrijwillig(st)ers en overige bezoek(st)ers.

De voorbereidingen op de Elfdorpentocht zijn inmiddels vrijwel afgerond. Volgende week worden de motorrijders weer ingeschakeld om de routes uit te zetten. Ook ontvangen de vele vrijwillig(st)ers de laatste instructies. Hopelijk hebben we even mooi weer als in de voorgaande jaren. Dan rekenen we ook weer op veel deelnemers. Wij zijn er klaar voor!

Iedereen uit Stompwijk en de verre omgeving is dus ook van harte uitgenodigd om mee te fietsen. De gezellige dag is dan gegarandeerd. Zie voor de starttijden en overige info www.toerclubstompwijk.nl Vragen kunt u stellen op: info@ toerclubstompwijk.nl

Met vriendelijke groet,

De organisatie