Programma Koningsdag 2015

Het thema van de optocht dit jaar is ‘SOS 40 jaar’, de jury van de optocht zal speciaal letten op kinderen die dit thema in hun fiets of kar hebben verwerkt. Bij de aubade zal de vlag door oud-bestuurslid Jan van der Burg worden gehesen, tijdens de kerstklaverjasmiddag is Jan nog ieder jaar aanwezig om hand en spandiensten te verrichten. Na afloop gaan we door naar de Sporthal waar voor iedereen iets te drinken en een lekkere traktatie klaar zal staan. Vervolgens kan het spelcircus beginnen voor de kinderen, er zijn speciale onderdelen voor alleen de allerjongste kinderen en weer andere activiteiten voor kinderen die al wat meer uitdaging aan kunnen. Na afloop van het spelcircus kan iedereen aanschuiven voor de Oranjelunch waarna de show ‘Stompwijk’s got talent’ kan beginnen. We hebben al gehoord dat er kinderen iets speciaals aan het instuderen zijn maar vergeet dan niet je even op te geven zodat wij een indeling kunnen maken van het programma (mail naar boheemen@gmail.com). Na deze show is er nieuw onderdeel dat ook 40 jaar geleden al werd georganiseerd en dat is de verkleedde voetbalwedstrijd, op Koningsdag zelf kun je je hiervoor pas opgeven, wij zorgen dan voor een mooie outfit voor alle deelnemers.  De dag wordt afgesloten met de jubileumborrel in het Oranjecafé, waarbij wij alle sponsoren, vrijwilligers en oud-bestuursleden uit zouden willen nodigen om langs te komen om te proosten op 40 jaar SOS. U bent allen van harte uitgenodigd. Hieronder volgt in het kort nog even het programma:

  9.30 uur Optocht met de Showband Kids (vanaf Elmeco)

10.00 uur Aubade op het kerkplein met fanfare Juliana

10.30 uur Kinderspelcircus op sportpark de Meerhorst

12.15 uur Oranjelunch voor iedereen (gratis)

13.00 uur Stompwijk’s got  talentshow en verklede voetbalwedstrijd

15.30 uur Jubileumborrel in Hollandse café muziek  

Vrijwilligers voor het spelcircus in de ochtend kunnen zich melden bij Hélène vd Bosch (*tel. 06-81175018 of mailen naar helenevdbosch@hotmail.com), alleen dankzij uw hulp kunnen wij zo’n dag organiseren dus geeft u zich snel op. Ook leerlingen van het voortgezet onderwijs die nog uren voor hun maatschappelijke stage moeten lopen zijn uiteraard van harte welkom. 

Programma Bevrijdingsdag op dinsdag 5 mei

De viswedstrijd begint al vroeg op deze dag om 9 uur maar dat zijn échte vissers natuurlijk wel gewend. Kinderen die liever met verf en kwasten bezig zijn kunnen zich om half 10 melden in de kantine voor het schilderatelier, de kinderbingo zal daar een uurtje later van start gaan. Om 13.00 uur zal de sporthal open gaan om de kraampjes in te richten voor de rommelmarkt. Je kunt je hiervoor aanmelden bij Hélène vd Bosch voor € 5,- per tafel per mail of telefoon, zie hierboven*.  

In verband met het jubileumjaar zal er eindelijk weer eens een lampion optocht door het dorp zijn, het is alweer 5 jaar geleden dat we dit voor het laatst georganiseerd hebben en we hopen dat alle kinderen voor één keertje wat langer op mogen blijven want het moet hiervoor natuurlijk wel donker zijn.


 9.00 uur      Vissen aan de Waterviolier

 9.30 uur       Schilder atelier in de kantine

10.30 uur     Kinderbingo

13.30 uur     Rommelmarkt met Rad van Fortuin in sporthal

21.00 uur     Lampion optocht (start bij Elmeco)

21.45 uur    Kennisquizz in sporthal 

Alle Oranjefeest-activiteiten vinden plaats op het sportpark “De Meerhorst”. Bij slecht weer, wordt er uitgeweken naar de sporthal.

Stichting Oranjefeesten Stompwijk