Laatste ronde?? Van eerste Stompwijkse rotonde….

rotonde 1

Laatste ronde?? Van eerste Stompwijkse rotonde…..

rotonde 2

Afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de N206 en met name de rotonde boven aan de Meerlaan. Dit weekend was de doorgang richting Zoetermeer afgesloten en dat was te merken. Mensen reden het dorp in , Meerlaan, Klaverblad en liepen vast in de wijk, dus even later reden ze gefrustreerd weer terug over de Meerlaan. Of het aan de mensen zelf lag of dat het niet goed aangegeven stond weet ik niet, maar het was een drukte van belang. Het werk is dag en nacht doorgegaan, met, volgens mij tenminste, een prachtig resultaat! Eindelijk zal de oversteek vanuit Stompwijk een stuk minder gevaarlijk worden. Er is de afgelopen jaren heel veel gebeurd bij de kruising, bijna elke week was het wel een keer raak. Gelukkig meestal alleen materiële schade, maar soms waren er wel gewonden en zelfs een aantal keer met dramatisch gevolg. Uiteraard moeten fietsers en bromfietsers ook zelf opletten en hopelijk gaan ze nu gebruik maken van de tunnel. Het fietspad naar Zoetermeer is inmiddels voorzien van een afscheiding, ook dat is een stukje extra veiligheid. De hoek Meerlaan- Klaverblad is afgelopen dagen ook flink onder handen genomen en voorzien van asfalt en een ruimere bocht, nu kunnen de vrachtauto’s de bocht in ieder geval normaal doorkomen. Hopelijk wordt de hoek bij De Bles nogmaals opgeknapt zodat de mensen daar ook veilig kunnen rijden en fietsen. Iedereen veel veilige afslagen op de rotonde gewenst.

rotonde 3

Wil je in Stompwijk blijven dan rijd je gewoon een rondje !                     

Ria Luiten