Mooie en sportieve outdoorvaardigheid Menners Blesruiters

outdoor 2outdoor 1

Mooie en Sportieve outdoorvaardigheid Menners Blesruiters

Na de Strandrit van 5 april stond zondag, als tweede activiteit dit jaar, de outdoorvaardigheid op het programma van de Menners van de Blesruiters. Deze wedstrijd werd gehouden op het land van de Fam. De Haan aan de Stompwijkseweg.

Nico de Haan had gezorgd dat het land er mooi en vlak bij lag en de Mencommissie had een prima vaardigheid uitgezet, dus waren alle ingrediënten aanwezig om er een mooie wedstrijd van te maken en dat werd het ook.

Een outdoorvaardigheid is een kegeltjesparcours waarin een drietal kleine en grotere hindernissen zijn opgenomen. Het verschil met een normale vaardigheid is dat de kegels op een door elke deelnemer te nemen vaste maat zijn geplaatst.

Het Parcours was zowel door de Paarden als Pony’s vlot te rijden ook waren er voldoende mogelijkheden om de te kiezen route op de mogelijkheden van  je paard/pony aan te passen.

27 deelnemers kwamen aan de start en dat is een goede score waarmee de mencommissie heel tevreden was. Er werd gestart in groepjes van 4 deelnemers die elk het parcours tweemaal mochten rijden waarbij de beste prestatie telde voor de einduitslag.

De eerste start was om 9.30 uur, het was toen nog prima weer ondanks dat de vooruitzichten niet best waren bleef het droog tot de laatste groep die helaas in de regen moesten rijden, maar welke menner geeft daar om !

Paarden en pony’s, enkel en tweespannen, menners ervaren en onervaren, jong en oud alles kwam aan de start en gezien alle positieve reacties had iedereen het naar hun zin. Een beter compliment kan de mencommissie niet krijgen.

Met vereende krachten in “no time” het parcours weer opgeruimd zodat de paarden en pony’s de wei weer in konden, kwam er een einde aan een geslaagde mendag.

Rest Nico en Silvia te bedanken voor het gebruik van het land en voor alle bijkomende “hulpdiensten”  en dat de koffie niet ontbrak.

De verdere foto’s spreken voor zich en de uitslag!!!!,natuurlijk probeert iedereen zo goed mogelijk te rijden en zo hoog mogelijk op de ranglijst te eindigen, maar als je van je paard of pony en niet te vergeten jezelf een goed gevoel hebt over hoe je gereden hebt en er alles aan hebt gedaan is dat ook voor velen een prima “uitslag”.

Kijk ook op www.blesruiters.nl

Ab Spaan