Elfdorpentocht 2015

Afgelopen zondag organiseerde Toerclub Stompwijk de 24e Elfdorpentocht. Onder invloed van de slechte weersvoorspellingen konden we dit jaar veel minder deelnemers verwelkomen dan de laatste jaren. In totaal gingen ongeveer 550 fietsers van start voor 1 van de 5 routes. Toch hebben zij bijna allemaal nog een aantal uren droog kunnen fietsen. Tegen de verwachting in bleef het tot het eind van de ochtend droog en vielen pas in de middag een paar serieuzere buien.  

Dit jaar hadden we een groot aantal wijzigingen in de routes aangebracht. De routes van 25 en 45 km waren zelfs geheel vernieuwd. Dit viel zeer in de smaak. Zelfs ervaren fietsers van onze eigen club zeiden dat ze op plekken geweest waren die ze nog niet kenden. Ook de langere routes waren voor soms wel de helft gewijzigd ten opzichte van vorig jaar. Zo maakte de route van 160 km nu vanaf Gouda een grote lus door de Krimpenerwaard. Prachtige fietspaden en rustige landwegen zorgden daar voor een heerlijk fietsgevoel. Veel deelnemers reageerden enthousiast op de routes. Sommigen zeiden: “Het leek wel of Zuid-Holland éém groot park is. We hebben alleen maar door het groen gefietst.” Extra jammer was het daarom dat nu veel minder mensen van deze prachtige routes hebben kunnen genieten. Maar volgend jaar krijgt iedereen natuurlijk opnieuw een kans. Dan organiseren we de 25e Elfdorpentocht op 1 mei.  

In de voorbereiding kwamen we nog even voor de verrassing van de volledige afsluiting van de nieuwe rotonde en de kruising bij het Klaverblad. Gelukkig konden we de routes nog om de werkzaamheden heen leiden en voor het parkeren van de auto’s werd ook een alternatief gevonden. Dank hiervoor. Verder waren er gelukkig weinig calamiteiten te melden.  

We willen weer iedereen bedanken die heeft meegeholpen met het organiseren en als vrijwilliger. Jullie hulp heeft toch weer een hoop fietsplezier mogelijk gemaakt. Net als de deelnemers zien we jullie graag volgens weer bij de jubileum-editie van de Elfdorpentocht.

 

Grootste Pechvogel Elfdorpentocht  

Om even half negen ontwaarde ik mijn vriendin Ria van der Hoeven in Het Blesse Paard. Na een enthousiaste begroeting wederzijds, kreeg ik van Ria te horen, dat ze wel even koffie kwam drinken, maar niet mee zou fietsen…….. Dat begreep ik niet zo goed: hoezo dat dan? Na een korte uitleg, begreep ik van haar dat zij bij het afstappen van haar fiets bij Het Blesse Paard haar fietsketting had gebroken. Is dat pech, of is dat nou pech? Dat is mijns inziens verschrikkelijk grote pech!!!!! Ria, ik had met je te doen, ook al omdat je helemaal terug moest gaan lopen naar Zoeterwoude….. 

Volgend jaar gaan we echt samen mee….. Dat hebben we afgesproken….. 

Trees van Velzen