Toernieuws Toerclub Stompwijk

Toernieuws Toerclub Stompwijk

Op Koningsdag reden we ook dit jaar weer ons jaarlijkse rondje Ringvaart. Om half 9 stond een kleine 30 man/vrouw van de A en B klaar bij de sporthal. Het was wat fris maar wel zonnig, dus ondanks de voorspellingen prima weer voor een rit naar de Haarlemmermeer.

Eenmaal langs de Ringvaart haalden we al een paar boten vol feestgangers in die onder luide muziek naar het feest in Amsterdam op weg waren. Er stond een stevige wind uit noordelijke richting, dus tot halverwege de rit hadden we deze voornamelijk tegen. Daarna nog een stukje wind mee en toen was het tijd voor koffie in Cruquius. Voor velen is het traditie om daar dan een lekkere oranje soes of (tom)pouce bij te nemen. De rest van de rit werd het rondje afgemaakt en vanaf Nieuwe Wetering weer terug naar Stompwijk.

Elfdorpentocht C-groepen

Een reuze meevaller dat het droog was vanmorgen! Ze zitten er (gelukkig) wel eens naast met de weersvoorspellingen. Om 9 uur vertrokken wij met zijn 5en voor de 80 km. route. Het was bewolkt en op de heenweg hebben we veel tegenwind gehad. Even een stop gehouden om te drinken en voor een banaan/krentenbol waar ook het (loop)groepje van Elly stopte. Onderweg genoten we van de mooie natuur en geel/witte bermen, prachtig. Om 11 uur bij de koffietent in Maasland. Daar was het heel rustig vergeleken bij vorig jaar. Marja en Cock hadden dus tijd genoeg voor een praatje.

Na de heerlijke koffie weer verder, toen begon het licht te miezeren. Ook nu weer een mooi stuk van de route en wat is het toch makkelijk dat je alleen maar de pijlen hoeft te volgen! Tijd genoeg om om je heen te kijken. Wat wonen we toch in een prachtige omgeving en dat in de Randstad! Bij Schielicht even gestopt voor een kop soep en daarna onze weg vervolgd. Na de Kandelaar volgde een nieuw gedeelte in de route, die later ook langs Bergschenhoek liep en uitkwam bij de Rotte. Inmiddels ging de miezer over in regen en de regenjasjes aangetrokken. Die zouden ook niet meer uitgaan. Bij Meerenbos even een korte stop gehouden, waar ook Fried met zijn gevolg zat (7). De laatste kilometers gingen langs Kruisweg, Benthuizen en bij Zoetermeer haakten de eersten af richting huis. Bij Het Blesse Paard aangekomen waren we inmiddels aardig nat geworden en merkten we dat de houten vloer al aardig aan een poetsbeurt toe was, gelukkig zijn ze wel wat gewend daar. Onder het genot van een biertje/wijntje werden er nog heel wat kilometers na gereden.

De organisatie bij deze Hartelijk Bedankt weer voor de goede organisatie en de prachtige route waarin we niet één stoplicht tegenkwamen.

Annie van Rijn

Aanstaande weekend is het al weer Moederdag en dan rijden de A (85 km) en B (80 km) naar Hekendorp. De C gaat voor een rit van 45 km naar Klein Giethoorn. Vertrek is vanaf nu om 8.30 uur vanaf het Klaverblad.