Zonnige Koningsdag 2015

koningsdag 1

Zonnige Koningsdag 2015

De weersverwachtingen voor Koningsdag waren dit jaar niet zo goed met regenbuien en een flinke wind. Gelukkig bleek het allemaal enorm mee te vallen en werd het een mooie dag met een lekker zonnetje. 

Optocht

Bij Elmeco verzamelden de kinderen zich al vroeg om samen met de Showbandkids en de vaandeldragers naar de kerk te lopen. Bij de kerk zat fanfare Juliana klaar voor de aubade, de vlag werd daar door Jan van der Burg (erelid van de SOS) gehesen. Vervolgens ging de optocht door naar het sportpark waar de oranje activiteiten plaatsvonden. Prijswinnaars van de mooist versierde kar waren: nr. 152 duo met Giovanni Oudshoorn (categorie jongens), nr. 160 Romy en Melanie (categorie meisjes) en de aanhanger met oranje afrikaantjes van Frank, Daniël, Sjors en Kevin verdienden ook een prijs (categorie combinatie).

Spelcircus

koninsdag 2

Met het spelcircus haalden de kinderen een lekkere suikerspin bij Anneke en Esther, werd er door de ballonenclown een mooie ballonnencreatie gemaakt  en waren er op het veld vele uitdagingen te vinden zoals het bibberspiraal, de hobbelfietsen en nog veel meer. Met het inleveren van de scorekaart kregen alle kinderen drinken en er werd een leuke ‘smiley pen’ uitgedeeld die was geschonken door ‘de Stal’.

Prijswinnaars van het spelcircus t/m 4 jaar waren: 1  Lillian vd Bosch, 2. Sanne Havik, 3. Melanie Oudshoorn – 1. Luuk Garenman, 2. Jayden Mussers, 3. Jaro Rosinga.

In de leeftijd t/m 8 jaar waren de winnaars: 1. Roos vd Bos, 2. Yuki van Es, 3. Anne Spruit en 1. Joni Duyvenstein, 2. Finn van Geijlswijk, 3. Lucas Havik. 

De winnaars in de laatste groep t/m 12 jaar waren: 1. Maurit de Graaf, 2. Roamy Mussers, 3. Britt de Graaf en 1. Falco Zandbergen, 2. Philippe Bregman, 3. Daniel Soonius.

De prijswinnaars die hun prijs nog niet ontvangen hebben, kunnen deze rond etenstijd ophalen bij Helene vd Bosch, Meerlaan 1a of tijdens de rommelmarkt op Bevrijdingsdag.

Met hulp van actieve vrijwilligers stond in een mum van tijd de Oranjelunch klaar en kon iedereen aanschuiven voor een lekker belegd broodje.

koningsdag 3

‘Stompwijk’s got talent’ show en verkleed voetbal. Deze show bestond uit diverse zangoptredens en een dans- en turnact. Onder leiding van Marian Pijnaker van zangstudio ‘The Voice’ waren er diverse optredens van haar leerlingen. Het publiek sprak zijn voorkeur uit voor de winnaar van deze muzikale show. Het werden uiteindelijk Sandra Geurtsen en Boann die beiden precies evenveel stemmen hadden gekregen van het publiek, hiervoor werden zij beloond met een bioscoopbon. De dag werd afgesloten met een onderdeel dat 40 jaar geleden ook al werd gehouden. Dit was namelijk de verkleedde voetbalwedstrijd. De 5 teams hadden veel lol met het aantrekken van de gekke outfits en er werd zeer fanatiek gevoetbald.

koningsdag 4

Het Oranjecafé opende ondertussen zijn deuren en er werd geproost op het 40-jarig bestaan van onze Oranjevereniging. Specialede gasten tijdens de borrel waren Hans en Fiet Schuijt, oprichters van het eerste uur. Zij met nog vele andere Stompwijkers zorgden voor een gezellige drukte in de kantine.

Het bestuur dankt al onze sponsors en de vele vrijwilligers die het ieder jaar weer mogelijk maken om er een gezellig feest van te maken op Koningsdag. In het bijzonder willen wij Jos, Marcel en Ed noemen voor hun hand- en spandiensten op deze dag en natuurlijk het kantinepersoneel. Foto’s van Koningsdag 2015 vindt u op: www.facebook.com/oranjefeestenstompwijk

Stichting Oranjefeesten Stompwijk