Gouden Bruidspaar

Trouwfoto Toos en Dick Oudshoorn.jpg

Gouden bruidspaar

dick bij het gemaal

Er zijn dit jaar heel wat mensen in Stompwijk die vijftig jaar zijn getrouwd. Een stel daarvan zijn Toos en Dick Oudshoorn. Ze komen allebei uit een groot gezin. Ze waren nog jong toen zij trouwden, maar Dick werd ingeloot voor een baan op het gemaal De Volharding. En het huis kon daarbij worden gehuurd.

Nog vroeger was het een stoomgemaal geweest, maar toen niet meer. Toch was er veel werk want als er storing was aan een gemaal in de buurt, veertien stuks, moest Dick er heen. Ook heeft hij elf jaar met een maaiboot sloten schoon gehouden. Daarnaast hield hij nog twintig koeien. Hobby’s waren er dus niet bij nodig.

Huishouden en tuin

Toos hield het huis bij. Ze kregen drie kinderen en later drie kleinkinderen. Toen ze pas getrouwd waren kwamen bakker, slager en kruidenier nog aan de deur. (over aantallen bakkers en kruideniers in Stompwijk gaan altijd wilde verhalen. Maar van allebei waren er toch zeker wel vier!) Toos ging ook nog tomaten plukken en stond voor iedereen klaar. Ze doet de bloementuin en ook Dick zie je daar tegenwoordig vaak bezig. Dick houdt ook nog een flinke groentetuin bij en een boomgaard. Wat Toos weer aan het invriezen zet.

Fietsen

Net als alle huizen daar hebben ze natuurlijk een schitterend uitzicht. Zoetermeer is ver genoeg weg. Ze hebben het daar vandaan helemaal zien uitbreiden in die vijftig jaar.

Veel op vakantie gaan ze niet. Maar fietsen doen ze graag. Omdat Dick daar tegenwoordig meer moeite mee heeft gaat Toos sinds een aantal jaren mee met de fietsclub op zondagmorgen. Ook een weekendje Engeland slaat ze dan niet af. Als ze maar niet meer in het stapelbed hoeft op de nachtboot. Dat is maar lastig als je er ’s nachts uit moet…….

Hobby ‘s

dick houtkloven 2

Dick helpt ook al weer zo’n veertien jaar op landgoed Duyvenvoorde. Onder andere schoffelt hij tussen de kerstbomen en klooft hout. Ze zijn maar wat blij met hem. Maar de laatste jaren zegt hij steeds vaker: “Ik heb het druk op mijn eigen landgoed.”

Toos is er ook al heel wat jaartjes bij met het versieren van onze kerk met Kerstmis. En ook voor haar werk in de kantine van Stompwijk ‘92 wordt ze zeer gewaardeerd. Op de KBO maakt ze kaarten die in geen winkel zouden misstaan! Samen een rondje lopen in de omgeving doen ze ook graag.

En verder; Zolang als het kan willen ze daar blijven wonen.

En wie geeft ze ongelijk?!

gouden bruidspaar

Toos en Dick: Gefeliciteerd en nog vele mooie jaren!

Agnes van Boheemen- Vollebregt