inzamelingsactie Nepal

Afbeelding2Afbeelding1

Beste allemaal, 

Graag laten we jullie weten dat onze inzamelactie Stompwijk helpt Nepal inmiddels al heel succesvol is. Dankzij de giften van vele vrijgevige Stompwijkers staat de teller inmiddels al op € 583,—!! Wij zijn heel erg blij met alle enthousiaste reacties en spontane initiatieven die er zijn. Heel erg bedankt daarvoor. 

Reacties vanuit Nepal

Ook vanuit Nepal hebben de mensen gereageerd met enthousiasme voor onze actie. Zij vinden het geweldig dat er in Stompwijk en wijde omgeving zo veel mensen zijn die zich echt om hen bekommeren. Ondanks alle ellende kijken zij naar de positieve kanten, willen ze weer vooruit kijken in de toekomst. Zij juichen dan ook de komst van toeristen – over een paar maanden – van harte toe. Zoals onze goede vriend en sociaal werker Bharat zegt: “Mijn grootste angst is dat er na de aardbeving niemand meer naar ons land komt. Dat zou verschrikkelijk zijn, dan hebben we écht alles verloren. We hopen juist dat de toeristen weer komen. Misschien niet nu, maar wel over een paar weken of een paar maanden. Jullie zijn echt van harte welkom.”  

Noodhulp

Afbeelding4Afbeelding3

Zoals vorige week aangekondigd willen wij – als de situatie dat toelaat – over een paar weken zelf naar Nepal reizen om noodhulp te verlenen. Zo blijft geen enkele cent aan de strijkstok hangen. Ook hebben Nepalese sociaal werkers ons gevraagd om de kinderen afleiding te bieden met allerlei activiteiten.  

 

 

Deze week

Ook deze week organiseren wij weer leuke activiteiten om geld in te zamelen.  

Komt allen!

12 mei Presentatie over Nepal bij VrouwActief

14 mei We staan met thee, koffie en limonade met wat lekkers bij de boer derij van de familie Juffermans, Oosteinde 21 in Stompwijk. Dit is een stop bij de Polderdag 2015, maar iedereen is hier welkom. Voor de kinderen zijn er verschillende sport en spelactiviteiten, o.a. een skelterbaan en een springkussen. Ook kunnen de kinderen op de foto met een veulen en een ritje maken op een paard. De ijsboerin komt ook! Op de prachtige boerderij en het rietdekkersbedrijf bent u welkom van 10.00 uur tot 16.00 uur.

14 mei Minifestival bij De Zingende Zaag aan de Bovenmeerweg 33 in Stompwijk voor familie, vrienden, dorpsgenoten en allen die zich betrokken voelen. U bent welkom van 12.00 tot 18.00 uur op deze geweldige locatie. Kom op de fiets of te voet. Uw auto kunt u even tueel parkeren bij VOF Berg.

Kom en geniet van:

–      Live muziek (akoestische gitaarmuziek, Nepalese muziek, de Stompwijkse     bad “DAC”, de meiden van “The Rocking Angels” en Joysi)                                                                                                         

     Een stoer turnoptreden

     Pannenkoekenrestaurant Fien & Ferdinand

     Vers gemaakte pizza’s met een lach

     Sjak de waarzegster in de pipowagen

     Live verbinding met Nepal

     Massages, o.a. voet- en handmassage

     Stenen vilten

     Rijden op een pony

     Prachtige gedichten

–     Leuke knutselactiviteiten

–     Kunstenares Ludy in actie met wilgentakken

     Stompwijkse cakejes

–    Springkussen

–    Grabbelen

24 mei Tijdens de wandeltocht “Rondom Stompwijk” georganiseerd door de IJsclub Nut & Vermaak op Eerste Pinksterdag mogen we col- lecteren in het Blesse Paard.  

Ook vindt u de hele maand mei een collectebus bij Massagepraktijk Tini Lansbergen en bij Bloemsierkunst De Passie.  

Wil je meer over ons weten?

Volg ons dan op Facebook.com/stompwijkhelptnepal, bel 06 – 15 46 44 89 of mail info@zingendezaag.nl

Uiteraard doen we alles voor het goede doel met enorm enthousiaste sponsoren.

Hartelijk dank daarvoor! Komt allen, geniet en help ons mee!

Groeten van Ilse Verweirder & Mariska van Es- de Jong
en nog veel meer enthousiaste Stompwijkers