Schilderatelier voor 70 jaar bevrijding

schilderatelier 2schilderatelier 1

Schilderatelier voor 70 jaar bevrijding

Op 5 mei organiseerde de SOS in de kantine een schilderatelier waarin kinderen een mooi bevrijdingsschilderij konden maken. Trots showden de kinderen na afloop hun schilderij aan de jury en een aantal werden met een prijsje beloond waaronder Jaimy en Kimberly. De viswedstrijd was ondertussen ook afgelopen, helaas wilden de vissen aan de Waterviolier niet erg bijten dit jaar. Er werd slechts één vis gevangen en wel door Leroy van Abswoude. Daarna werd er nog even met zijn allen gezellig Bingo gespeeld.

Toen er rond kwart over twaalf een flinke bui los brak zat iedereen gelukkig net  thuis een boterham te eten om daarna terug te keren voor de rommelmarkt. Er was weer van alles te koop van tweedehands kleding tot zelf geweekte plantjes en  moederdag kadootjes. Ook het Rad van Fortuin trok weer heel wat bekijks door de fantastische prijzen die beschikbaar waren gesteld door de Stompwijkse middenstand. De houten plankjes waren steeds snel uitverkocht en zorgden zo voor extra opbrengsten voor de Oranjevereniging.

Dit jaar was er in verband met de viering van 70 jaar bevrijding weer eens een ouderwetse lampionoptocht door het dorp. Er moest even gewacht worden tot het wat donkerder was en gelukkig ging de wind liggen maar rond half tien gingen we dan toch van start. Het werd voor de kinderen op deze avond wel een latertje maar gelukkig mocht dat voor een keer. De muziek van Showcorps Harpe Davids uit Zoetermeer klonk als een klok en na afloop stond er limonade klaar in de kantine waarna nog enkele rondes werden gespeeld voor de Kennisquiz.

Foto’s van deze dag én een kort filmpje van de optocht zijn te vinden op www.facebook.com/oranjefeestenstompwijk

Wij bedanken graag alle vrijwilligers en onze sponsoren voor al hun hulp en ondersteuning.

Stichting Oranjefeesten Stompwijk