Wandeltocht ‘Rondom Stompwijk’

Zondag 24 mei, 1e Pinksterdag, staat Stompwijk in het teken van wandelen. IJsclub Nut & Vermaak organiseert voor de vierde maal een wandeltocht. Vorig jaar was het evenement met 360 deelnemers weer bijzonder geslaagd en verdient daarom zeker een vervolg.  

Keuze in afstanden

Om aan ieders wens te voldoen zijn er dit jaar weer vier routes uitgezet. Zo is er voor iedere wandelaar een geschikte afstand. U kunt kiezen uit een route van 7.5, 15, 20 of 30 km.

U zult versteld staan van het mooie Groene Hart waar Stompwijk middenin ligt. U wandelt onder andere langs de prachtige plassen in de omgeving van Stompwijk. (Noord Aa, Vlietland en Vogelplas Starrevaart), loopt over dijken en door de polders. De organisatie hoopt u te verrassen op bijzondere plekjes waar u misschien nog nooit gelopen heeft. Onderweg ontvangen alle deelnemers bij de ‘Koek en Zopie’ een gezonde versnapering en/of drinken . De routes worden voorzien van ondersteunende pijlen en linten. Daarnaast krijgt iedereen een gedetailleerde kaart en routebeschrijving mee.  

Start en finish
De start en finish zijn in Party Herberg Het Blesse Paard in Stompwijk.

De vertrektijden zijn als volgt:
30 km tussen 7.00 en  9.30 uur
20 km tussen 8.00 en 10.00 uur
15 km tussen 9.00 en 11.00 uur
7.5 km tussen 9.30 en 12.00 uur.
 

Kosten

Om mee te lopen betalen volwassenen € 5,-. Jeugd tussen de 8 en 15 jaar betaalt slechts € 2,50 en kinderen onder de 8 jaar mogen gratis mee wandelen. Alle deelnemers kunnen bij terugkomst in Het Blesse Paard kiezen tussen een consumptiebon, een herinneringsmedaille of een button. De opbrengst van de wandeldag komt volledig ten goede aan de jeugdleden van de ijsclub. Sinds jaar en dag de kunnen kinderen leren schaatsen bij de ijsclub. Van de opbrengst kan voor hen onder meer een schaatskamp worden georganiseerd. De organisatie is er klaar voor en hoopt op een flinke opkomst!

Kijk voor meer informatie op www.ijsclubstompwijk.nl.