Hemelvaartdag Polderdag

petra 1

Hemelvaartdag- Polderdag

Het is elk jaar weer een feestje om op je fiets de omgeving af te struinen om in de buurt allerlei gelegenheden te bezoeken. Onze start was bij Joost en Annemarie Juffermans, waar alles nog vol in voorbereiding was om de wellicht honderden gasten te ontvangen. Alles klopte, de schaapjes naast het spinnenwiel, de rietdekker aan de slag, springkussens opgeblazen voor de kinderen. Een tentoonstelling in de stal van grappige schilderijen en stevig steigerhouten meubelen en statafels, prachtige buitenkachels en natuurlijk koffie en prachtig versierde cupcakes. Een gezellige ontvangst en voordat we het wisten was er al een uur om en hadden we nog maar de eerste locatie bezocht. We hadden gekozen voor een doorsteek naar Wassenaar om daar aansluiting te zoeken met de route aldaar. Als je al jaren meefietst is dit weer eens wat anders. We pikten de route op bij het Valkenburgse meer, een prachtige locatie bij de stoomtrein die daar nog steeds rondtuft.  Lekker loungen met uitzicht op het water waar de eerste wateractiviteiten waarneembaar waren. 

We bezochten een kwekerij met heerlijk geurende lathyrussen met de prachtigste kleuren. Voordat we binnen konden gaan snuiven, werd de neus geprikkeld door makrelen en een dikke sigaar in de mondhoek van een van de stoere mannen. Ze hebben een klein hartje, want de opbrengst ging naar het KWF fonds. Binnen was een dixie-landorkest vrolijke noten aan het spelen en werd er bier gebrouwen en natuurlijk even geproefd. We fietsen langs de locatie van Soldaat van Oranje en lieten ons een heerlijke pannenkoek smaken op het terras, hierna nog een klein bezoek gebracht aan een prachtige manage met allerlei kraampjes buiten waar  zelf gemaakte vruchtenwijn geproefd kon worden. 

petra 2

Inmiddels was het al vier uur geworden en we zaten nog in Wassenaar. Er wachtte ons nog een locatie in Stompwijk voor het goede doel; Nepal. We wisten niet wat we zagen, wat een gezelligheid. Nog wat rest activiteiten, een deel was al aan het opruimen. We kwamen net op tijd voor het optreden door meisjes van elastiek die op een lange mat hun kunsten vertoonden. Er was een band, de pizza’s waren al lang uitverkocht. De kar waar Ferdinand en Fientje hun pannenkoeken bakten was nog volop in bedrijf. Kinderen speelden in de geweldige boomhut en lieten van alles in mandjes naar beneden zakken, slingerden in een hangmat of sprongen op de trampoline. 

petra 3Een ontspannen sfeertje misschien dankzij de massage en het werk van de waarzegster. De sateetjes pruttelden en de bar was open.  Er was bedrijvigheid alom en iedereen was actief voor het goede doel of het nu tappen of het eten en drinken was. Er is  vooraf al verschrikkelijk veel werk verricht op het terrein van de Zingende Zaag waar Fred en Ilse hun werk doen door het opvangen van mensen met een verstandelijke beperking. Een veld vol vrijwilligers die het anderen naar het zin maken. Wat een geluk dat wij hier wonen en niet geteisterd worden door aardbevingen of ander natuurgeweld.

En wat een geluk dat er mensen zijn zoals Ilse en Mariska die met elkaar en vele anderen een flink bedrag op zondag scoorden van ruim € 6.000,- en inmiddels staat de teller op ruim € 12.000,-. Het was in een woord hartverwarmend!

Petra Oliehoek– van Es