Toerclub Stompwijk

Toerclub Stompwijk

Na een zonovergoten 1e Pinksterdag reed de toerclub op 2e Pinksterdag met bewolkt weer de rit naar Leimuiden. Gelukkig werd er geen regen verwacht en daardoor kwamen zo’n 65 fietsers naar de start.

De A1 vertrok weer als 1e groep en had voor het eerst dit seizoen Laurens weer in de gelederen. Gelukkig had hij wel genoeg kilometers in de benen en kon hij het tempo goed bijhouden. De straffe noordwestenwind hadden we regelmatig tegen, maar doordat we een ruime omtrekkende beweging via Boskoop en Zwammerdam reden, ook wel eens mee. Na 50km kwamen we met z’n 10en in Leimuiden, waar de tolbrug net voor ons gezakt was. Terwijl buiten nog wat gesleuteld werd aan het nieuwe stuur van Edu nam de rest de laatste vrije stoelen in het café in. De 15 man van de A2 kon aan de bar terecht. Toen we net zaten kwam er een meisje vragen hoeveel appelpunten we wilden. Dat was er maar 1, maar ze verzekerde ons dat zij niet over de koffie ging. Die werd even later gebracht door Sjaak. Na 2 vlotte rondjes koffie maakten we weer plaats voor de A3 en reden nog een rondje via Kudelstaart. Ook die timing was weer perfect, want ook de grote Leimuiderbrug ging precies voor ons weer omlaag, net als even later de brug bij Nieuwe Wetering. Ideaal als je nergens hoeft te wachten. Daarna toch nog even een stukje langs de Braassemermeer en een afwijkende route naar Koudekerk. Met de eindsprint door Gelderswoude had iedereen z´n energie wel opgebrand en reden we na ruim 95km rustig Stompwijk binnen.

Arno van Rijn

De B vertrok met z’n 9-en (7 mannen/ 2 vrouwen) naar Leimuiden. De heenweg was weliswaar een fantastische Groene Hartroute, echter door de frisse wind en het ontbreken van de zon zat je, gerekend naar de tijd van het jaar, toch niet 100% lekker op de fiets. Na ca. 35 km arriveerden we bij de koffiestop in Café “De Keijzer” in Leimuiden. Gelijktijdig met ons arriveerde Mieke Buitelaar, zij had ons bij de start net gemist. Het was al druk door de andere TC-groepen binnen. Toch zaten we in recordtijd aan de heerlijke koffie met appelgebak. Op de route terug (met z’n 10-en) werden we verblijd met de inmiddels doorgebroken zon en ook nog eens (matige) voordewind. De altijd al mooie route langs de Ringvaart en vanaf Oude Wetering langs de boorden van de Braassemermeer werd hierdoor nog mooier dan ze al is. Om aan de 80 km te komen ben ik meegereden tot Zoeterwoude en van daar langs de Vliet. Het lukte niet helemaal, om 12.00 uur in Leiden aangekomen stond de teller op 78 km…

Hans Heemskerk

Vandaag, 2e pinksterdag, waarbij de meeste al wat wandelkilometers in hun benen hadden, werd toch de fiets weer opgezocht. Het was wat meer bewolkt dan de dag ervoor, maar toch hadden de meeste gekozen voor korte broeken en de jasjes. Met z’n 10en (waaronder 2 mannen en 8 dames) vertrokken we richting Leimuiden. Al gauw kwamen we Mieke tegen die even later bij ons aansloot en later besloot om toch zelfstandig naar Leimuiden te rijden. Via Zoeterwoude, Leiderdorp, Hoogmade, Rijpwetering en Roelofarendsveen. Heerlijk, bijna helemaal rondom de Braasem, reden we vol goede moed naar Leimuiden. Vanaf onze kant stonden er nog weinig fietsen, dus wij dachten dat er nog maar weinig van de TC waren, maar eenmaal binnen gekomen, zat het behoorlijk vol, en moesten we zoeken naar een plekje. Gelukkig, in de serre was voldoende ruimte. Normaal horen daar de rokers, maar wij zaten er heerlijk. En al snel was er ook de koffie, en lekker warm oftewel goed heet. Na een korte pauze vervolgden we de route, via Woubrugge, naar Koudekerk, waar ik in Hazerswoude met ruim 61 kilometers af ben gehaakt. De rest heeft (waarschijnlijk) de kortste weg naar Stompwijk genomen. Op deze 2de pinksterdag heb ik dan ook weer heerlijk gefietst.

Groetjes, Jolanda

Aanstaande zondag 31 mei staat voor alle groepen De Meije op het programma. Voor de A is dat 85km. De B rijdt 70km en de C maakt er zo’n 65km van. Vertrek is weer om 8.30u vanaf het Klaverblad.