Update Stompwijk helpt Nepal

nepal 2nepal 1

Update Stompwijk helpt Nepal

Graag willen we u laten weten hoe het nu is in Nepal. Er zijn nog steeds flinke naschokken en doordat het regenseizoen nu begint komt er nog een ander gevaar bij: aardverschuivingen. Door de aardbevingen en naschokken zijn er stukken los geraakt. Door de hevige regen wordt de aardbodem zwaar en schuiven er soms hele stukken aardbodem naar beneden.

Zo ook in het dorpje Chhinkha waar Mariska 3 maanden onderzoek heeft gedaan. Chhinkha is een heel klein dorpje met 35 huizen, zonder elektriciteit en stromend water. De mensen leven daar van wat ze van het land halen en van hun vee. Maila, een van de vrienden van Mariska, was zoals iedere dag, op pad met zijn waterbuffel en zijn geiten. Hij liep net op de verkeerde plek op de verkeerde tijd en heeft zijn waterbuffel en geiten verloren in een aardverschuiving. Ze zijn dood en Maila is ontroostbaar. In Chhinkha heb je geen geld, als je iets verdiend hebt koop je wat vee. Zonder waterbuffel kan hij zijn land niet bewerken. Zijn hele leven en dat van zijn gezin met drie kinderen staat op zijn kop. Graag willen wij hem geld geven zodat hij een nieuwe waterbuffel kan kopen. Zo kan hij zijn leven weer oppakken. We hopen dat Chhinkha verder bespaard blijft van deze ellende.

nepal 4nepal 3

Via een van onze Nederlandse contactpersonen in Kathmandu hebben we een heel mooi en duurzaam project gevonden waar we alvast een donatie aan hebben gedaan. Portal Bikes is een lokale organisatie die golfplaten gebruikt om monsoonproof shelters van te maken. Mensen krijgen op die manier een veilig dak boven hun hoofd en hebben de tijd om hun huis weer op te bouwen. De golfplaten kunnen ze als hun huis af is gebruiken als dak.

Aanstaande zaterdag zijn we van plan te vertrekken naar Nepal. Dan kunnen we met eigen ogen zien wat er gaande is en wat we kunnen betekenen met het geld dat we van u hebben gekregen.

We houden u op de hoogte. Ontzettend bedankt voor alle leuke reacties en gulle giften.

Ilse Verweirder en Mariska van Es- de Jong