SGW Vlietland komt er weer aan

sgw

SGW Vlietland komt er weer aan

Nog een kleine 2 weken te gaan, dan is het zover: op zaterdag 27 en zondag 28 juni is het weer tijd voor SGW Vlietland. Zowel de ruiters, menners als organisatoren kijken uit naar een weekend vol paarden in het prachtige watersport- en recreatiegebied Vlietland.

De bouwploeg is druk in de weer met alle voorbereidingen. Voor de ruim 450 ruiters en amazones hebben de parcoursbouwers zo’n 25 natuurlijke hindernissen in petto: dikke boomstammen, de hooiruiven, de ophaalbrug. Vorig jaar is het Piratenschip helaas gezonken, maar de paarden springen dit jaar over de Waterput de plas in. Net als andere jaren is er afgelopen winter druk getimmerd, en nu komt al het materiaal uit de opslag. Nieuwe hindernissen dit jaar zijn “de Zigeunerwagen” en “de Speeltuin”. Kijk op

www.eventingzuidholland.nl voor een voorproefje.

Kom kijken

Dit jaar komen niet alleen de ruiters maar ook weer de menners in actie tijdens de samengestelde wedstrijden. Zo’n 50 aanspanningen doen mee en rijden op zaterdag dressuur en vaardigheid, en op zondag de menmarathon met 6 hindernissen. Daarnaast is er een gezellig strodorp waar de catering de inwendige mens goed voorziet en diverse paardenwinkeltjes staan. Kom bij mooi weer op de fiets, want de parkeerruimte is met alle trailers en veewagens maar beperkt.

Of help mee!

Heb je zin om ook de handen uit de mouwen te steken? Doe dan mee als vrijwilliger. Hindernisjury’s, schrijven bij de dressuur of dierenarts, gastheer/-vrouw bij een oversteek in de cross: er is voor iedereen wel iets leuks. Ervaring is niet nodig, en alle hulp is welkom. Op www.eventingzuidholland.nl/vrijwilligers zie je wat er allemaal te doen is en kun je je aanmelden.

Meer informatie en het programma zijn te vinden op: www.eventingzuidholland.nl.