Stompwijkse Badgasten

jelsie

Badgasten

Twee weken geleden mocht Sanne van Ruijven aantreden bij de regiokampioenschappen in Dordrecht. Sanne had zich voor deze wedstrijd op de 100 meter rugslag en 200 meter schoolslag weten te plaatsen. Met een mooi PR op de schoolslag en een evenaring van haar PR op de rugslag wist Sanne twee keer 11e te worden zodat ze met een voldaan gevoel weer naar Stompwijk ging.

Afgelopen weekend had Jelsie haar eerste grote wedstrijd voor haar nieuwe club WVZ uit Zoetermeer waar ze sinds enkele maanden zwemt. Deze Regiokampioenschappen werden gehouden in Papendrecht. Jelsie had zich voor alle afstanden weten te plaatsen. Het was voor haar weer leuk om tegen haar oude clubgenootjes uit Leiden te zwemmen. Maar we waren benieuwd hoe het zou gaan  vanwege een flinke verkoudheid die haar ’s nachts een paar keer wakker hield de afgelopen week.

Op de eerste afstand, 100 meter vrije slag, liet Jelsie geen twijfel bestaan over haar ambities: met een dik PR kon ze de gouden medaille ophalen. Later bleek dat ze met deze tijd weer een plekje in de finale wist te bemachtigen voor het Nederlands kampioenschap over twee weken. Op de tweede afstand, 50 meter vlinderslag, bleek Jelsie niet opgewassen te zijn tegen haar huidige clubgenootje: geen bijzonder mooie tijd maar wel een zilveren medaille. De rugslag werd een spannende wedstrijd. Ze lag nek aan nek met een meisje uit Voorhout. Maar Jelsie kon in de laatste 10 meter nog een sprintje trekken zodat de winst voor haar was.

Op zondag ging Jelsie eerst voor de 200 meter wisselslag de startblokken op. Na een mooie eerste fase van de wedstrijd, liep ze flink uit op haar concurrentie. Toen ze zag dat ook deze gouden medaille naar Stompwijk zou komen, ging het gas eraf: een gouden medaille en een tijd die ver boven haar PR lag. Deze uitgespaarde energie bleek Jelsie hard nodig te hebben op de 100 meter schoolslag. Net als zaterdag probeerde Jelsie in een spannende strijd te voorkomen dat het goud naar Voorhout zou gaan. Maar dit keer tikten de dames vrijwel gelijk de zwembadrand aan. De tijdwaarnemer die bij Jelsie stond had een langzamere tijd geklokt (enkele honderdsten van seconden) dan de tijdwaarnemer die bij het meisje uit Voorhout stond. Maar de hoofdscheidsrechter die precies bij de finish stond had gezien dat Jelsie net een fractie sneller was. Daardoor werd de tijd van Jelsie gecorrigeerd en ging ook de laatste gouden medaille van het weekend naar Stompwijk.

Over twee weken mag Jelsie naar het Nederlands kampioenschap in Dordrecht. Hopelijk is ze dan geheel verlost van haar verkoudheid. En wie weet mag er weer een medaille aan haar verzameling worden toegevoegd.