Survivalkamp 2015

survivalkamp

Survival Kamp 2015

Ook dit jaar was er weer een survivalkamp voor de jeugd van Stompwijk ‘92. Het deelnemersaantal was dit jaar maar liefst 68 kinderen groot. Op vrijdag zijn 8 teams om 19:00 uur begonnen met de traditionele survival tocht. Ondanks de slechte onweersvoorspellingen hadden we toch een warme en droge avond wat leidden tot een succesvolle avond met een hoop water spellen zoals  A lopen, Hindernis parcours, Stormbaan, palletbrug, netklimmen, band wisselen, trekker trek, rupslopen, overvaren enz..

De route begon over de Jan Koenenbrug, door de polders richting de Westeindeweg (Hel). Via de Hel zijn de groepen door Zoeterwoude richting de Zonnegaarde gegaan, via het 1ste kerkepad naar de Weipoort, daar werd de route gelopen naar de dijk op de Noord Aa. Door middel van roeiboten zijn de kinderen in het donker naar boerderij het Geertje geroeid. Vanuit het Geertje zijn de kinderen door de bossen van het Noord Aa strand gelopen richting de Bovenmeer, daar kregen de kinderen een lift van een golfkar met aanhanger om zo de 13 km lange route iets te verkorten. Na het 13e spel van de route(spooktunnel) kwamen de eerste teams rond de klok van 00.30 weer veilig binnen. Bij aankomst in de kantine kregen de kinderen nog lekker een patatje met snack en konden ze moe maar voldaan lekker gaan wakker blijven in de tent.

Na een kort nachtje slapen en ontbijt moesten ze om 8.30 op de fiets richting de Vlietlanden. Daar hadden we dit jaar vlotbouwen en een grote Opblaasbare Hindernisbaan. Na 1,5 uur vlot bouwen en  varen en 1,5 met vol tempo de hindernis banen bestormen begonnen we bij de kinderen de vermoeidheid van het weekend al te zien. Rond de klok van 12.00 uur gingen de kinderen weer fietsen richting Stompwijk’92. Daar konden ze even tot rust komen onder het genot van een broodje knakworst. Na de lunch hadden we 4 mooie attracties uitgezet, waaronder luchtbal lopen, sumoworstelen, elastiek baan en een ballenspel. Dit was een middag vullend programma op het sportterrein. Ook dit was een groot succes vanwege het goede weer en de super onderdelen. Uiteindelijk om 15:00 uur hadden de meeste teams het drukke programma weer voldaan en hebben we zo snel mogelijk de prijsuitreiking met prijzen gedaan want de kinderen waren behoorlijk vermoeid en wilden graag moe maar voldaan naar huis.

De uiteindelijke uitslag van het hele weekend was:

1e  Team Dotterbloem                     86 pnt.        3e   Team Pinksterbloem         82 pnt.

2e  Team Meerlaan                         83 pnt.         4e   Team Merodestraat          78 pnt.

2e  Team Akkermunt                      83 pnt.         5e   Team Westeinderweg       73 pnt.

3e  Team Dr. v Noortstraat             82 pnt.         6e   Team Stompwijkseweg     68 pnt

Tot slot kunnen wij terug kijken op een zeer geslaagd Survivalkamp 2015.

Er staan verschillende films, foto’s op internet. De links hiervan zullen te vinden zijn op onze nieuwe website www.survivalkamp.ml  LET OP .ml

Wij hopen dit kamp volgend jaar weer te kunnen evenaren en willen iedereen hartelijk bedanken die dit survivalkamp tot een succes hebben doen leiden.

Met speciale dank aan:

Watersportcentrum Vlietlanden (van het klimeiland in de Vlietlanden)

Set in Motion

Loon bedrijf Peet van Leeuwen

Scheria

Maurice v/d Bosch (zuivelproducten)

123 hekken

Geitenboerderij het Geertje

De vaste/losse leiders

Het barpersoneel, bakploeg en de rest die we vergeten zijn.

Gevonden voorwerpen zijn tot de schoolvakantie in de kantine van Stompwijk ’92 af te halen.

Met vriendelijke groet, Organisatie survival kamp 2015