KBO uitje

kbo uitje 2kbo uitje 1

Donderdag 25 juni vertrokken wij stipt om 8 uur. Het was een zonnige dag en iedereen had er zin in. Aangezien er rekening was gehouden met files, die er overigens niet waren, was er tijd over en die besteedde Gerrit, onze chauffeur, door binnen weggetjes te nemen en zo door een zeer helder Volendam te rijden, waar inderdaad “alles” er spic en span uitzag.  

Aangekomen in Hoorn bleek er nog veel tijd over te zijn en konden we de oude loc’s bekijken. Bij navraag bleek dat deze locomotieven dagelijks werden gepoetst. Ze zagen daar dan ook wel naar uit. In de tram, nee geen trein, kregen we overheerlijk appelgebak met koffie. De rit met de stoomtram was leuk, zijn nog even uitgestapt bij het gerenoveerde stationsmusuem in Wognum- Nibbix-woud.

In Medemblik zijn we ingestapt op de M.S. Friesland. Ook hier kregen we een geweldige lunch, ze waren weliswaar de kroket vergeten door te geven, maar hij kwam wel als de kers op de taart.  

Het was heerlijk weer om te varen, veel mooie zeilboten en jachten gezien. De aankomst in Enkhuizen was dan ook een en al boot. Prachtige exemplaren lagen daar. We kregen hier de gelegenheid om Enkhuizen nader te bekijken, is een aardig plaatsje.  

De bus stond al op ons te wachten en ik moet zeggen mijn complimenten voor de mensen, iedereen was op tijd, er hoefde niet gewacht te worden. De rit ging naar Wognum, partycentrum “de Stam” Het diner wat we kregen was prima, erg veel verse groenten, de smaak was uitstekend en ik hoorde zo hier en daar veel lovende woorden. En dan terug naar huis, dit ging zeer voorspoedig, geen oponthoud niets. De mensen waren hoorbaar tevreden. Ik zou zeggen tot de volgende keer.  

Namens het bestuur, Nel van der Zwan